Rob verlaat ons

Rob verlaat ons

Door Simon

Rob gaat. Rob vertrekt. Rob heeft dit weekend zijn laatste drie stripjes ingeleverd die we nog van 'm zouden ontvangen, en toen stuurde hij een officiele afscheidsbrief.

Een Scholieren.com zonder Rob heb ik als hoofdredacteur nog niet meegemaakt. Daarom dit afscheid, waarvan ik hoop dat onze vaste lezers er een bijdrage aan zullen leveren.

Een Scholieren.com zonder Rob is als een stad waar de wolkenkrabbers nooit eens in het park gaan liggen zonnen met een glaasje cassis.

Een Scholieren.com zonder Rob is als een klaslokaal waar geen enkele leerling z'n docent betovert en laat veranderen in een slingeraap die Billy Joel-liedjes zingt.

De geschiedenis

Rob schreef in de prehistorie (in 2002 om precies te zijn) columns voor ons, en kwam later terug als striptekenaar.

Sinds de zomer van 2009, de tijd dat we allemaal nog ons leven vreesden door de Mexicaanse griep, geeft Rob oplossingen voor de problemen die scholieren in het dagelijks leven tegenkomen.

Het zijn allemaal nogal onrealistische, *nogal* *onrealistische* oplossingen die spreken van een grote fantasie. En hoewel sommige van onze bezoekers daar toch iedere keer weer compleet niets van begrepen, waren er genoeg bij wie de boodschap overkwam.

Zijn ster straalt. Voor eeuwig.Volgens mij wil Rob met z'n stripjes zeggen: kom eens los uit die vaste gewoontes, glimlach eens om het dagelijks leven en durf eens uit de band te springen.

Maar misschien dat ik het al die jaren verkeerd begrepen heb.

Afscheid

In ieder geval vertrekt de man die fantaseren als geen ander kan. Hij heeft een nieuwe baan, krijgt het drukker, is toe aan nieuwe dingen. We hopen 'm zo nu en dan nog als illustrator in te zetten. En als er een nieuw stripboekje uit komt, zullen we je er op wijzen. Als ode aan Rob bouw ik vandaag van de stenen van mijn huis een zeppelin om een reis naar Nelson Mandela te maken. En een banaantje met hem te delen.

Wat doe jij als ode aan Rob? Schrijf het in de reacties.

Klik hier voor alle stripjes van Rob, sinds augustus 2009. Meer vind je op zijn eigen roodgras.nl.

Woensdag 25 januari verschijnt het laatste stripje van Rob.

Gepubliceerd op 9 januari 2012
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

G.

G.

Om even in de wereld van rob te blijven gebruik ik maar even zijn taal:
ik vind het stom dat rob stopt.
Kan hij met zijn creatieve hersens geen tijd-verlangzaminator bouwen dat hij toch nog tijd heeft om te tekenen voor scholieren.com?
Of een collega omkopen zodat die zijn nieuwe baasje afleid zodat rob gewoon voor scholieren.com kan tekenen onder werktijd?

Wat ik als ode aan rob doe?
Ik bouw een weerstation dat het weer regelt in de hele wereld, dan laat ik het overal waar ik kom sneeuwen en kan ik een werelreis maken met een snowtube.

12 jaar geleden

M.

M.

Ode aan Rob. Sowieso. Hij was de kers op de taart van Scholieren.com. Zo'n lekkere, dikke rode sappige kers.

12 jaar geleden

S.

S.

Rob, bedankt voor alles! Vooral voor de humanistische uitspraak in een van je stripjes.
"Ik laat me niet leiden door een boek, voor mij geen God of hel, en als ik ooit een hemel zoek, verzin ik die zelf wel!"
Prachtig, ben zelf wel christelijk, maar toch, heel mooi!
Rob, dankzij jou zie ik het gras aan de overkant niet mee groener dan het mijne, maar is het mijne rood geworden. Hoe zal ik het scholierenleven overleven zonder jouw geweldige adviezen? Ik blijf je volgen op roodgras.nl!

12 jaar geleden

A.

A.

Rob, ik moet zeggen!
Je was een legende!
Super stripjes, grappig en gek!
Echt heel jammer dat je gaat stoppen!
Ik snap het dat je het drukker krijgt met baan etc. veel succes daarmee!

Ode aan Rob:
Ik bouw zelf een fruit-piano, en vlieg ermee naar je huisje, om meer strips van je te ontvangen.

Bedankt voor alles!!!!!!!

12 jaar geleden

L.

L.

Begrijpelijk, own die nieuwe shit Rob.

Toodles,
Luuk.

12 jaar geleden

K.

K.

In de wereld met Rob-stripjes zweefden er allemaal blauwe mannetjes van atoomgrootte door de lucht die je elke week stiekem je wangen kietelden.

In een wereld zonder Rob ga je Justin Bieber nog veel serieuzer nemen dan een stripfiguur met een driehoekig neusje. Een wereld zonder Rob is als een buik en hoofd zonder wijsgevende of juist onrust zaaiende blauwe poppetjes. Leefbaar, maar zo onbegrijpelijk en saai.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.