Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Striptekenaar Rob: 'Mijn hoofd wordt groenpaars'

Striptekenaar Rob: 'Mijn hoofd wordt groenpaars'

Door Naomi

Zo portretteert Rob zichzelf.Als je net als ik ontzettend fan bent van de rare stripjes op Scholieren.com, ken je hem sowieso: onze striptekenaar Rob. Hij is gezegend met een raar brein en verbetert hiermee de wereld, zegt 'ie zelf. Volgende maand komt zijn tweede stripboek uit. Genoeg gespreksstof dus!

Rob legt voor de leken onder ons nog even uit wat hij precies bijdraagt aan onze site. "Ik heb een wekelijkse rubriek, ´Vraag ´t aan Rob´, waarin ik oplossingen bedenk voor problemen van scholieren. Het zijn absurde oplossingen waar de serieuze scholier geen hol aan heeft, maar waarmee ik de boel probeer te relativeren." 

Absurde oplossingen

Ik ben eigenlijk wel benieuwd wanneer hij erachter kwam dat-'ie zulke creatieve hersenspinsels had. "Volgens mij merkte ik dat op de middelbare school," vertelt Rob. "Ik had vaak rare ideeën voor presentaties."

"Zo bedacht ik me dat het leuk zou zijn om bij Nederlands in mijn eentje een toneelstuk te doen van twee mensen, waarin de een de ander neerschiet." Aha.  "Later kwam ik erachter dat ik die creativiteit ook wel goed kwijt kon in stripjes."

Paarsgroen hoofd

Maar zo'n stripje tekenen gaat niet zomaar: daar heeft Rob een heel ritueel voor. Als-'ie een vraag van een Scholieren.com-bezoeker binnenkrijgt, slaapt hij er eerst een nachtje over. De volgende ochtend wordt zijn hoofd paars en groen.

Onder de douche borrelt de inspiratie op. "Voordat ik de kraan uitdraai heb ik dan altijd wel twee of drie ideeën die ik opschrijf en een half uurtje later nog eens fris bekijk. Ik kies een idee en werk deze meteen uit."

Zwevende auto's

Hmm... Klinkt als werk van een specialist. Wat doet Rob nog meer met z'n talent, behalve tekenen voor Scholieren.com? '"Halverwege maart komt mijn tweede stripboek uit, Rood Gras II - vannacht is mijn vriendin in een ijsje veranderd.  Nee, de scholieren.comstripjes staan daar niet in. Ik heb nog een ´eigen´ stripserie, Rood Gras."

Die wil ik natuurlijk kopen! Wat is het precies voor boekje? "Het is een verzameling van honderd vrolijke strookjes met absurde humor, waarin het gras altijd rood is. Het regent geld, er zijn zwevende auto's en de spoken komen altijd van rechts. Het ideale album voor op de zondagmiddag met koffie en een koekje," vertelt Rob trots.

Allerbeste strip

Rob heeft zijn allerbeste strip nog niet getekend, zegt-'ie. "Het zou ook niet leuk zijn als ik nu al mijn beste strip had gemaakt, het zou alle toekomstige strookjes overbodig maken." Nice! We kunnen er dus nog veel meer en zelfs nog betere verwachten...

Toch heb ik nog twee brandende vragen voor hem. Lieve Rob, wat doe je als je vriendin in een ijsje verandert? En... Hoe kom ik aan zo'n brein zoals de jouwe? Benieuwd naar z'n antwoord? Houd onze site maar in de gaten, wie weet beantwoordt Rob ze binnenkort in een stripje.

Wil je Rood Gras II bestellen? Klik hier voor alle info!  En voor de echte die-hards is deel I ook nog verkrijgbaar.

Gepubliceerd op 23 februari 2011
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

L.

L.

Rob is the man :D

13 jaar geleden

N.

N.

Sowieso is Rob The Man. En sowieso heb ik al alletwee de boekjes besteld en Rob gepromoot op mn facebook haha :D

13 jaar geleden

S.

S.

Rob verandert in een hulk om stripjes te tekenen voor Scholieren.com. Wow.

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.