Rens (15) verdient tienduizenden euro's met zijn lasergame-pistolen

Rens (15) verdient tienduizenden euro's met zijn lasergame-pistolen

Door Fay

De meeste jongeren hebben een bijbaantje in de supermarkt of de horeca of lopen een krantenwijk. Rens van 15 doet hier niet aan mee. Hij heeft een heel ander bijbaantje, wat je eigenlijk geen bijbaantje meer kan noemen.

Wat begon als lasergamen tijdens een kinderfeestje, is uitgegroeid tot een eigen onderneming met maar liefst acht vestigingen in onder meer Delft, Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Maasland. 

Op zijn negende begon Rens met het verhuren van lasergame-pistolen. Iemand die op zo’n jonge leeftijd al zijn eigen onderneming heeft, dat hoor je niet elke dag. Rens praat erover alsof het de normaalste zaak van de wereld is. "Het begon ermee dat ik eigenlijk wilde lasergamen voor mijn eigen verjaardag. We zijn toen even gaan kijken, maar het was op veel plekken erg duur. Het bleek dat je ze ook gewoon zelf kan kopen en toen is het idee ontstaan om zelf een verhuur te beginnen." 

Franchise

Met die ene kleine vestiging in het Zuid-Hollandse Monster is het allemaal begonnen, maar nu zijn er welgeteld acht vestigingen in de Randstad te vinden. Rens runt overigens niet alle vestigingen helemaal zelf. Hij wordt geholpen door andere jongeren met een passie voor lasergamen: "Het is een franchise-constructie, dus zij zijn zelfstandige ondernemers. Wij hebben een deal gesloten over de materialen die ik voor ze regel en het deel van hun omzet wat zij afdragen. Dat zijn allemaal jongeren van 12 tot 17 jaar." 

Hij vertelt ook dat er steeds meer aandacht komt voor jonge ondernemers. "Het is heel lang een zeldzaamheid geweest. Nu is er steeds meer aandacht voor. Klokhuis heeft er bijvoorbeeld een hele serie over gemaakt, maar het is natuurlijk nog steeds een vreemd gezicht. Veel mensen verwachten het niet, maar vinden het eigenlijk alleen maar super leuk en interessant om te zien."

Stoppen?

De zaken lopen goed. Deze zomer moesten ze sommige websites zelfs dicht zetten, omdat er te veel vraag naar de lasergame-pistolen was. Ja ja, je eigen onderneming hebben, verdient wel wat meer dan die paar uurtjes vakkenvullen. Zijn bedrijf maakt een omzet van zo'n 50.000 euro per jaar. Maar je moet er wel wat voor over hebben. In een drukke periode is Rens elke dag wel een paar uur bezig met zijn verhuur. 

Toch ziet hij geen reden om te stoppen: "Het is heel leuk om te doen, je leert er hartstikke veel van en het verdient ook nog eens goed.” Lasergamen komt zijn neus zeker nog niet uit, want hij doet het zelf ook nog regelmatig: "Af en toe met m’n eigen pistolen en af en toe bij een hal. Het blijft leuk om te doen, want het is gewoon een ontzettend sportieve activiteit."

Advies 

Om mee af te sluiten, heeft Rens nog een tip voor alle jongeren die een eigen onderneming willen starten: "Ga vooral iets doen wat je zelf ook ontzettend leuk vindt, je moet het niet alleen maar doen voor het geld. Je moet het echt doen omdat je het leuk vindt om te doen. Durf risico te nemen!"

Lees ook
Zeven tips voor je eigen bedrijf

Gepubliceerd op 18 oktober 2021
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.