Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Pleidooi voor hotpants

Pleidooi voor hotpants

Door Oscar

Een middelbare school in Duitsland riep vorige maand een verbod op hotpants in het leven. De reden? Meisjes met de korte broekjes zouden de hoofden van puberende jongens op hol brengen. En dat zou dan weer voor afleiding en handtastelijkheid zorgen. Nogal overdreven, vind ik. Wat mij betreft mag elk meisje in hotpants rondlopen op school, als ze dat wil.

Voordat ik word afgedaan als een puberaal en oppervlakkig jochie die dit stuk alleen maar schrijft omdat hotpants zo lekker nietsverhullend zijn (want alle jongens zijn natuurlijk dól op korte broekjes) kan ik je al meteen vertellen: zelf heb ik er niets mee. Er zijn nog genoeg andere redenen waarom je mij puberaal en oppervlakkig kunt noemen, maar de liefde voor dit kledingstukje is er niet één van.

Vormloos t-shirt

Terug naar Duitsland. Wat ik daarnet al beschreef is namelijk nog niet alles. Op de desbetreffende school wordt er zelfs gestraft wanneer meisjes toch met hotpants op school verschijnen. De straf: overtreders moeten de volgende dag naar school komen in een grauw, vormloos t-shirt dat over de billen hangt. Nu was ik het al oneens met de regel, maar de straf is al helemaal absurd. Iemand publiekelijk voor lul laten lopen is alles behalve nodig lijkt mij.

Overdreven

Waar is de vrijheid van het individu? Ik vind het gek dat we niet meer mogen dragen wat we willen, terwijl ons dat juist zelfvertrouwen geeft. Gaan we straks soms ook een verbod instellen op te lage decolletés, strakke leggings of teenslippers? Ik vind dat we gewaagde kleding - ook al is discutabel wat er onder die categorie valt - niet hoeven te zien als een zonde. Vooral omdat ik de zogenaamde gevolgen van de 'nietsverhullende hotpants' erg overdreven vind.

Natuurlijk ben ik zelf ook fan van het vrouwelijk schoon, en ook ik stootte op 15-jarige leeftijd mijn vrienden aan als een meisje er nét wat leuker uitzag dan op andere dagen. (Soms doe ik dat nog steeds trouwens).  Maar ik kan me niet herinneren dat ik ooit té afgeleid was door een stel billen om een les te volgen. Ook sloegen mijn hersenen niet buitenproportioneel op hol.

Billen knijpen

Wél heb ik, zoals zoveel jongens, meer dan eens in een achterwerk geknepen zonder dat daar vraag naar was. Dat spijt mij. Om daar nou  meisjes voor te straffen? Als een hond bijt laten we het beestje inslapen, niet degene die gebeten is. Zo is het in dit geval toch ook? Laat die meisjes zich kleden zoals ze willen. En laat ondeugende jongetjes, indien nodig, maar nablijven. Dus dames: trek het je niet aan! (Of juist wel, wat betreft die hotpants)

Gepubliceerd op 2 september 2015
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

C.

C.

"Als een hond bijt laten we het beestje inslapen, niet degene die gebeten is." Helemaal mee eens! Goed geschreven :)

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.