Pepernoten verboden

Pepernoten verboden

Door Kim

Ook door zo'n geniepig hartje kan je genadeloos op je muil gaanIs het een bom? Is het een gebakken gifmengsel? Nee, het is een pepernoot! Weg ermee, voordat er gewonden vallen!

Het is nog lang geen Sinterklaas, laat staan 1 april, maar op Lyceum De Grundel in Hengelo zijn pepernoten dit najaar echt strikt verboden. Net als vorig jaar trouwens.

Wie betrapt wordt met pepernoten, krijgt strafcorvee.

Dat wordt glad

Niet omdat een pepernootgevecht in de pauze zo irritant is voorbijlopende docenten, maar omdat ze gevaarlijk zijn. GEVAARLIJK! Die pepernoten belanden namelijk niet alleen in je mond maar ook op de grond. En als honderden scholierenvoeten daar op weg naar de volgende les overheen walsen, wordt 't glad.

Spekglad, denkt teamleider Herbert Wensink. Wij lazen in TC Tubantia: "Een pepernoot is nog gevaarlijker dan een ijsbaan. Dan valt iedereen op zijn staartbotje en dat willen we niet."

Gezinszakken

Iedereen? Is de hele school dan massaal aan de Bolletje? Hij liet aan De Telegraaf weten: "Leerlingen vinden die pepernoten lekker. Zoals iedereen. Ze kopen een gezinszak en strooien soms voor de lol het snoepgoed door de school”.

Wij zijn benieuwd of de gymnasiasten op 5 december na zoet (pepernootloos) gedrag iets lekkers krijgen van de schoolleiding. En wat de bruggers weg zullen kanen als ze hun surprises uitpakken met hun mentorklas. Tip: Smoeltjes (die lachende speculaasmannetjes in rode zakjes) hebben redelijk hetzelfde effect. Qua smaak dan, hè.

Foto: Flickr

Gepubliceerd op 28 oktober 2011

REACTIES

J.

J.

wat een onzin zeg! dit slaat egt compleet nergens op, geef dan een verbod op eten in de gangen, maar dit gaat sowieso te ver

12 jaar geleden

J.

J.

Vorig jaar hadden wij op school al een pepernotenverbod, toen is PowNews ook bij ons op school langsgekomen x']

12 jaar geleden

K.

K.

Dit jaar ook? Ik ben van plan om binnenkort incognito langs te komen. Om in te breken in een kleedkamer als jullie aan het gymmen zijn en iets in jullie schoenen achter te laten.

12 jaar geleden

L.

L.

Ik vind het niks overdreven, super irritant zo'n kruidnoot (geen pepernoot!) tegen je kop of platgestampt op de vloer om lekker over uit te glijden. Maar kan het ook goed gehandhaafd worden?

12 jaar geleden

T.

T.

Dus de leraren hebben zo weinig autoriteit dat ze er niet eens voor kunnen zorgen dat die kids hun pepernoten opeten ipv door het gebouw smijten?

12 jaar geleden

D.

D.

Wij hebben al jaren een verbod op pepernoten en chips en energiedrankjes en popcorn en nog meer van die onzin..

12 jaar geleden

L.

L.

Ik zit op die school en de leraren doen niks hoor. Door dat verbod eet ik juist pepernoten, het is best grappig met al die filmploegen op school!!!!

12 jaar geleden

L.

L.

Okee, ik schaam me de tering.

12 jaar geleden

G.

G.

Tuurlijk. Verbied dan gewoon eten. punt. Misschien komt het omdat wij, Grundeliertjes, de bijzondere neiging hebbn om docenten te bekogelen?

12 jaar geleden

D.

D.

Ik heb gisteren eens een lekker grote zak pepernoten gekocht. Nomnomnom. :)

12 jaar geleden

E.

E.

Ik gaf laatst mijn kettingrokende baardpapegaai een paar pepernoten, toen werd hij wous en heeft hij mijn zusje opgegeten.
Kusjes,
Erwin

12 jaar geleden

S.

S.

@Erwin: mijn hemeltje wat vreselijk. Sterkte met de rouwverwerking.

12 jaar geleden

S.

S.

Ik vind het wel bijzonder dat er bij een artikel over pepernoten een afbeelding van kruidnoten staat.

12 jaar geleden

K.

K.

Klopt. En dat eigenlijk het hele artikel over kruidnoten gaat, maar die worden beschreven als pepernoten. En dat eigenlijk de hele wereld ze zo verkeerd noemt. Wijsneus :-)

12 jaar geleden

X.

X.

zeker onzin!
Ik vind het juist leuk om pepernoten door de hele aula te gooien. :)

12 jaar geleden

M.

M.

Maar het toppunt is op onze school:
Taart en gabakjes zijn verboden....
Hoe bedoel je zinloos.

12 jaar geleden

S.

S.

Misschien moeten we een verkiezing organiseren voor de meest getikte schoolregel. En dan de rector een bloemetje geven.

12 jaar geleden

9.

9.

BAM. Zoals Scholieren.com het bedoeld heeft.

12 jaar geleden

A.

A.

Haha, geniaal. Bij ons op school -ook n gymnasium- liggen er ook kilos kruidnoten op de grond, maar glad wordt het niet. Das maar n fabeltje...

12 jaar geleden

S.

S.

kaulo stom die sint

12 jaar geleden

J.

J.

hey,,

bij ons ook al, (twickel hengelo woolderesweg.) chips mag trouwens ook niet, en toch vind je in 2 van de 3 tassen een zak chips of pepernoten, zo streng is het dus niet. als je word betrapt, wordt het gewoon ingenomen, alleen als er echt veel rotzooi op de grond ligt, krijg je een bezem.

echt leuke collums trouwens!

Laterz

12 jaar geleden

I.

I.

geniaal!!!!!!!!!!

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.