Paranormaal begaafd

Paranormaal begaafd

"Ik voelde dingen die ik niet zag. Dat maakte me bang."

Als doorsnee puber snap je soms al geen reet van het verwarrende en frustrerende iets dat 'leven' heet. Maar als je paranormaal begaafd bent en dingen voelt die er niet zijn, wordt 't al helemaal ingewikkeld.

Ik sprak de helderziende Sylvia de Laet (nu 43), winnares van Het Zesde Zintuig 2009. Hoe was haar puberteit?

Sylvia terwijl ze tarotkaarten legt, waarmee je o.a. toekomst kunt voorspellen.

Ik trein helemaal naar Vlaanderen om Sylvia op te zoeken in haar praktijk. Een gezellig klein pandje, los van haar huis. Het is er knus ingericht met veel tierelantijnen, spreuken aan de muur, engelenbeeldjes en een kruidige, rustige geur. Een lopende klok is het enige bewijs dat de tijd hier niet stil is blijven staan.

Bijna-doodervaring

“Ik heb altijd geweten meer te voelen dan anderen,” vertelt Sylvia meteen. “Vanaf mijn derde of vierde merkte ik dat ik anders was dan andere mensen. Het is alsof je met vijf zintuigen waarneemt en met een zesde nog informatie vanuit een andere dimensie op kan vangen.”

Op diezelfde leeftijd heeft Sylvia een bijna-doodervaring gehad: een hersenvliesontsteking is haar toen bijna fataal geworden. “Rond die periode voelde ik dingen die ik niet zag. Dat maakte me bang,” geeft ze aan.

Ik heb m'n best gedaan Sylvia's aura te fotograferen.Weten wie je kunt vertrouwen

Sylvia voelde toen al aan wie te vertrouwen was en wie niet."Ik had veel mensenkennis," noemt ze het zelf. Daardoor ging ze veel om met gepeste leeftijdsgenootjes en kwam ze ook voor hen op.

Ook als puber was ze, in tegenstelling tot haar leeftijdsgenoten, weinig met zichzelf bezig: “Ik ging dagelijks naar mijn bejaarde buurman en zorgde voor hem.” 

Wel opstandig

Geen typische puber dus. Maar is ze dan nooit opstandig geweest?“Jawel,” geeft ze aan. “Na mijn zestiende zag ik nog meer onrecht.”

Ze legt uit dat ze zag hoe leraren de druktemakers in de klas voortrokken, terwijl de harde werkers niet gehoord werden. En thuis zei de conservatieve papa keihard “Neen!” tegen uitgaan of vrienden uitnodigen. "Op school was ik vooral teleurgesteld, en thuis maakte ik ruzie en zocht ik smoesjes om weg te kunnen. Ik ben op jonge leeftijd ook uit huis gegaan. Dat heeft de relatie met m'n ouders wel verbeterd."

Tweede bijna-doodervaring

Een tweede bijna-doodervaring was de druppel. Ze verslikte zich in een hap citroen en er kwam citroen in haar longen. Waarna ze door arts numero één werd opgegeven en door numero twee werd geopereerd. “Het enige wat ik nog weet is dat ik boven de operatietafel zweefde, Ik keek omlaag en zag mezelf liggen, blauw aangelopen, dichter bij de dood dan ooit, maar nog wel in leven.”

Bijna-doodervaringen blijken een kort lijntje te hebben, niet alleen met de dood, maar ook met de paranormale begaafdheid: “Al mijn collega’s van het Zesde Zintuig hebben op zijn minst één bijna-doodervaring meegemaakt,” vertelt Sylvia. "Dat kan toch geen toeval zijn?"

Vrienden vertellen

Sylvia heeft haar gave jarenlang verborgen gehouden, maar durfde het uiteindelijk toch op school te vertellen. “Nadat het vriendje van een van mijn klasgenoten was overleden, wist ik haar heel persoonlijke dingen te vertellen over hem,” zegt Sylvia.

Zelf schrok ze daar ook van. Hierna zijn steeds meer leeftijdsgenoten naar haar toe gekomen om haar vragen te stellen over hun toekomst: "Ga ik gelukkig trouwen? Hoeveel kinderen krijg ik?” und so weiter.  

“Het leuke is,” geeft Sylvia aan, “dat ik via Facebook weer in contact ben gekomen met oude bekenden. De voorspellingen van toen zijn uitgekomen!”

2012: paar weken zonder wekker?

“Als tiener was het moeilijk,” zegt Sylvia. “Maar de gave heeft me gemaakt tot wie ik nu ben en heeft mij veel mensen kunnen helpen.” Daarbij heeft ze dit jaar zelfs vier dagen voor de kernramp in Japan een voorspellende droom gehad waarin ze kerncentrales, water en een grote ravage zag.

Enne, wat gaat er in 2012 gebeuren, kan ik niet nalaten te vragen. “Ik voel sterk dat er iets gaat gebeuren met de zon,” zegt ze. “Houd rekening met een paar weken zonder stroom. Naast de financiële crisis en het natuurgeweld is dat niet niks, maar ik heb vertrouwen in de kracht van deze generatie...”

Als je denkt dat je ook zo'n gave hebt of met andere lastige vragen zit, ga dan niet massaal bijn-doodervaringen in scène zetten, maar neem contact op met een professional."Ouders sturen hun kinderen te vaak 'gewoon' naar psychiaters, terwijl de kinderen paranormaal begaafd zijn." Sylvia mailen kan natuurlijk ook: info@sylviadelaet.be.

Gepubliceerd op 4 november 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

Wat een onzin....

12 jaar geleden

C.

C.

Een vriendin van mij is ook paranormaal begaafd. Echt respect voor zulke mensen, bijna niemand snapt hoe moeilijk het voor ze is.
En met kritiek zoals dat van Maeyke maak je hun leven ook niet echt makkelijker. Zeker niet als het pubers of kinderen zijn en je al leeft in een grote twijfel over wie je nou bent. Ik vind gewoon dat iedereen respect moet hebben van dat soort mensen. Ze hebben het niet makkelijk hoor! En als je nou eens naar ze luistert misschien hebben we er dan nog wat aan. Zoals met die voorspellingen, daar kunnen we toch alleen maar gebruik van maken?
Xo

12 jaar geleden

C.

C.



Owja en nog even dit vet mooie foto's! Die eerste had zo een scene uit een film kunnen zijn. Cool man!

12 jaar geleden

K.

K.

fake 'n gay

12 jaar geleden

S.

S.

Ze heeft in ieder geval gelijk over de zon, waarmee 'iets ' zal gebeuren in 2012. Daar heb je geen paranormale (als dat al bestaat) gave voor nodig, alleen één paar oren, wetenschappers schreeuwen dit namelijk al een dik jaar in het rond. Voor dit soort mensen hebben ze een leuke benaming: een spuitelf.

Achteraf zeggen dat je vier dagen voor de kernramp in Japan een voorspellende droom hebt gehad kan iedereen. Mensen die beweren dat ze een paranormale gave hebben zijn meestal gek in hun hoofd, moeilijke jeugd gehad of zoiets dergelijks. Daniel Ogilvie (de babyfluisteraar) is net zo een gevalletje. Alsjeblieft, neem zo'n dingen niet klakkeloos aan, en al helemaal niet dergelijke fratsen op tv. Je wilt niet weten hoeveel ze van de footage moeten knippen om het er een beetje geloofwaardig uit te laten zien (ze gokken er namelijk goed op los, die mensen met 'gaven'), het zijn gewoon ordinaire cult-readers die iets willekeurigs zeggen, kijken naar de reactie van de nabestaande en indien deze positief is, erop verder ingaan.

Je hebt niet voor niks een kop met hersenen, gebruik die dan ook optimaal. Zeg niet dat het onmogelijk is, maar wel hoogst onwaarschijnlijk. Kijk zoveel mogelijk naar concrete bewijzen en probeer gewoon een beetje logisch te redeneren, dan wordt het onverklaarbare verklaarbaar.

Voor mensen die dit specifieke onderwerp interessant vinden, zoek eens op Google naar 'James Randi'. Meneer heeft een prijs van €1.000.000 klaarliggen voor degene die na wetenschappelijk onderzoek daadwerkelijk paranormale gaven blijkt te hebben.

12 jaar geleden

W.

W.

Wat een dikke onzin.

12 jaar geleden

L.

L.

Geweldig artikel, meesterlijke ''aura'' foto.

Ik ben trouwens ook paranormaal begaafd. Ik voorspelde wat voor een soort reacties er hier op dit artikel zouden komen.
Ook weet ik hoe mensen zullen reageren op mij in de toekomst. Behandel ik ze slecht, zullen ze mij slecht behandelen. Ga ik op een normale manier met ze om, doen zij ook normaal terug.
Logica hè ;)

Zo, nu heb ik ook meegedaan aan de reactiestroom.

Geweldig artikel en Sylvia, keep on rocking want ook al ''geloof ik er niet in''(ik geloof er wel in, maar noem het logica), ben je geen slecht mens. Keep doing what ya gotta keep doing and go with the flow!

12 jaar geleden

D.

D.

een paar weken zonder stroom?
whuutt ?

12 jaar geleden

J.

J.

gaan we dood????????????????? zonder stroom gaan we dus dood...

12 jaar geleden

I.

I.

Oke ik wil niet stoken, Maar door dit te zeggen stook ik toch.
Jongens en meisjes, ik geloof dat alles wat bovennatuurlijk is, dus daar bedoel ik mee dingen die wij mensen niet zomaar kunnen waarnemen, Dingen die wij niet kunnen verklaren, komt af van de Duivel, het is demonisch. Op langere termein gaat het je leven kapot maken! Het klinkt mischien nu allemaal leuk en mooi, en goed dat je mensen kan helpen. maar de Bron waaruit je het haalt is verkeerd. en Satan is een sluwe vos. Hij houd de mensheid voor de gek met Mediums, Derek, Uri Geller, Tarot Kaarten, Glaasje draaien, Toekomst voorspellen.. mensen, Wake Up!! God is daar ergens, maar hij laat zich niet zien. Jezus zij immers; Want heilig zijn de gene die niet zien en toch gelofen... Niet getreurd Paranormale mensen, Er is redding! Want Jezus christus Leeft!

12 jaar geleden

R.

R.

@ hierboven,
wat een duivelse spelling.

12 jaar geleden

L.

L.

Lekker extremistisch christen doen. Ja obvious troll is obvious.

12 jaar geleden

-.

-.

Open je ogen dombo's, niet alles is onzin!

12 jaar geleden

S.

S.

Mijn advies is minder crack roken en gewoon normaal gaan doen.
Je praat jezelf allerlei dingen aan.
Zweefteef.

12 jaar geleden

O.

O.

dit is echt dikke onzin, 'Paranormaal begaafd' kop op zeg! je hebt toch echt wel wat beters te doen dan een een beetje stom met kaarten te zitten spelen?!
kortom, Bullshit!

12 jaar geleden

F.

F.

Ik geloof wel dat je geesten kan zien, maar half helderziend, nee.

12 jaar geleden

A.

A.

geesten geloof ik in omdat ik ze zelf ook voel (als ze er zeg maar zijn) en ja ik geloof in paranormaal begaafde. dit wat hier boven staat is gewoon allemaal waar! en als je dan tog alleen maar commentaar kan leveren zeg dan niks want je vind het wel de moeite waard om het allemaal te gaan lezen en dan dit soort dingen gaan zitten zeggen!

groetjes

12 jaar geleden

A.

A.

als het jullie allemaal zo nodig 'niks' doet, waarom lees je het dan en plaats je toch een reactie?
dat is een teken van nieuwschierigheid
en misschien jaloezie?

laat gewoon deze mensen hun werk doen.
ik zeg toch ook niet dat jullie een stel drol apen zijn omdat je niet een logisch en normaal antwoord klaar hebben wanneer je een column leest.
geef normaal antwoord en wanneer je dit niet kan moet je niet gaan reageren.

en dit komt niet alleen bij deze column of interview voor, maar bij alles.


12 jaar geleden

M.

M.

het is demonisch en maakt je leven kapot. niet aan beginnen dus..

12 jaar geleden

M.

M.

het is demonisch en maakt je leven kapot. niet aan beginnen dus..

12 jaar geleden

O.

O.

Ik geloofde niet echt in het fenomeen. Tot op het moment dat mijn moeder overleed.
Ik kende Sylvia via mijn echtgenote en samen zijn we naar haar toe gegaan. Geen hokus pokus of show. Een vriendelijke, warme vrouw die je meteen een gevoel van rust geeft. Ze kon vele dingen over mijn moeder vertellen en zo vond ik de rust weer. Ben haar erg dankbaar.

12 jaar geleden

P.

P.

Paranormaal begaafd bestaat. zelf ben ik er mee in contact geweest en het heeft mij weer op de been geholpen.

10 jaar geleden

A.

A.

Sylvia is een heel lieve en warme vrouw. Ik geloof dat veel mensen inderdaad doen alsof ze paranormaal begaafd zijn maar sommigen zoals Sylvia zijn dat ook echt. Ik ben al een aantal keren bij Sylvia geweest en hoe raar het ook klinkt , ze ziet dingen die werkelijk uitkomen waar je achteraf van denkt : hoe kan ze dat geweten hebben?!? Sylvia heeft al te vaak aan mij bewezen dat ze echt een gave heeft. Sylvia is een vrouw met een gouden hart en haar gave heeft al veel mensen geholpen zelfs mensen die eerst heel kritisch hier tegenover stonden.

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.