Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Over macho's, paffen en tuffen

Over macho's, paffen en tuffen

Door Daan

10 jaar later.Tussenuur en de zon schijnt. De pollen laten me een dagje met rust en ik geniet volop van de zon in het amfitheater samen met wat vrienden. Heerlijk achteroverliggend met de ogen dicht liggen we allemaal te chillen. Ineens hoor ik keiharde muziek enkele meters naast me en dwaalt er een doordringende stank mijn neus in.

Laat ik even het plaatje schetsen. Een groepje jongens, 13 jaar oud ongeveer, komt aangelopen.

Ze hebben hun broek zo ver onder hun jonge billetjes hangen dat ze 'm met één hand moeten vasthouden en met hun andere arm lopen ze heel macho te paraderen zodat het lijkt alsof ze moeilijk breed zijn. Maar ze zijn 13 en ze hebben nog geen okselhaar.

Uiteraard roken de kneusjes ook. Af en toe betrapte ik er eentje dat hij moest hoesten na een trekje (LOSER!). Ze hebben verder een redelijk vast ritueel: Peuk aan de mond, hijs nemen, uitblazen en dan een lekkere rochel op de grond. Na het tussenuur vloeide er een tsunami van spuug onze kant op.

Het allerergste is nog dat zulke jongens anderen meenemen in hun idiote gedrag. Laatst toen ik naar huis reed zag ik één van hen staan met wat jochies die duidelijk nog redelijk onschuldig waren. De macho stond in zijn eentje een hele peuk te paffen, terwijl de andere jongens een peuk deelden alsof het een of andere zieke jonko (=joint) was. Zij kuchen en hoesten, de macho lachen en rochelen.

We hadden natuurlijk er op af kunnen stappen en even verbaal (en fysiek?) duidelijk kunnen maken wie hier de 6e klassers zijn en wie de 2e klassers. Echter, we hebben allemaal wel eens een fase. De een heeft deze op de basisschool (ik was bijvoorbeeld skater) en de ander heeft hem pas later. Wacht maar af, deze mannetjes lopen over 5 jaar met een overhemd, kraagje omhoog te brallen: "Hee kerel, nog geneukt?"

Gepubliceerd op 23 april 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

G.

G.

ik zie ze ook wel vaak, maar soms als je ze wat beter kent kunnen ze best aardig zijn hoor.

en het kan ook wel over gaan.
maar ik vind het wel stom als je stevig rookt

13 jaar geleden

D.

D.

Walgelijk gewoon, ik heb zo'n enorme afkeer van rokers en dan krijg je dit. Ik kan me idd nu al voorstellen hoe ze later worden. Walgelijk is het juiste woord.

13 jaar geleden

K.

K.

Ikzelf ben ook 14, en er zitten me toch een paar mensjes bij in de klas. Die ook roken enzo.
Maar ik ken ergere, ze staan altijd voor het fietsenhok te roken en stoer te doen. wordt er gek van...

13 jaar geleden

J.

J.

Dat plaatje is echt geweldig!!
Goed column, ik vind het echt afschuwelijk zulke jongeren ik hoop dat het gewoon een fase is :P Anders komt er nooit wat van hun terecht!

13 jaar geleden

B.

B.

Leuk plaatjes

13 jaar geleden

M.

M.

Waar de tekst over gaat, geen idee, ik kon me ogen niet van het plaatje houden (:P)

13 jaar geleden

M.

M.

Heb hem toch even gelezen, snap niet dat die groepjes denken dat ze heel wat zijn zo. Maar daar moeten ze zelf maar achter komen. Ik ben in ieder geval blij dat ik nooit ben gaan roken!

13 jaar geleden

M.

M.

Haha, blij dat ik niet rook!

13 jaar geleden

L.

L.

Dit is heel herkenbaar!
Elke pauze staan er zo'n 30 2e-klassers buiten het hek te roken. Laten we inderdaad hopen dat het een fase is, want ik erger mij kapot aan dat gedrag.
Je schrijft goed!

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.