Ophef op school om geheime opnames pestprogramma

Ophef op school om geheime opnames pestprogramma

Door Lisa

Op het Einstein Lyceum in Hoogvliet is ophef ontstaan over de opnames van een nieuw RTL-programma over pesten. Een jongen van deze school, die wordt gepest, maakte hiervoor in het geheim opnames.

Het Einstein Lyceum stuurde vorige week een brief naar RTL, waarin zij eisen dat de opgenomen beelden niet uitgezonden mogen worden. Woordvoerster Karin Bouwknegt laat echter in een reactie aan Scholieren.com weten dat zowel RTL als producent Skyhigh TV geen brief van de school heeft ontvangen.

Verborgen camera

Over het gebruik van een verborgen camera voor het programma is woordvoerster Karin Bouwknegt van RTL duidelijk: "Het is een heftige manier. Wij willen niet terugkijken naar wat eerder gebeurd is, maar het pesten aan de kaak stellen met wat nu plaatsvindt." Door gebruik te maken van een verborgen camera zou het programma anders zijn dan andere pestprogramma's. 

De jongen uit de brugklas van het Einstein Lyceum liep enkele weken met de verborgen camera rond op zijn school. Zo wilde hij aantonen dat hij gepest werd. Dat alles gebeurde in samenwerking met de programmamakers van Project P, het nieuwe televisieprogramma over jongeren en pesten van RTL.

Confronteren

RTL wilde deze verborgen camera-beelden vervolgens aan de school voorleggen, zodat zij de betrokken klas ermee kunnen confronteren. Toen Het Einstein Lyceum dat weigerde - omdat ze de leerlingen willen beschermen - besloot RTL leerlingen van de school er zelf mee te confronteren. De producenten van het programma hielden op een fietspad in de buurt van de school leerlingen staande. Volgens het Einstein Lyceum dwongen de programmamakers de leerlingen naar de beelden te kijken. Ook 'dwong' RTL de pesters om het goed te maken met de gepeste brugger.

De school heeft hier geen goed woord voor over en hoopt dan ook te kunnen voorkomen dat het programma wordt uitgezonden. Tegenover Scholieren.com was het Einstein Lyceum niet bereikbaar voor commentaar.

Gepubliceerd op 8 april 2014
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

Ik zou me kapot schamen als ik degene was die met een verborgen camera daar rond zou lopen, voor wederom een nieuw sensatiebelust programma van RTL. Je kunt het heus wel op andere manieren oplossen.

8 jaar geleden