Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Ophef om schopfilmpjes scholieren

Ophef om schopfilmpjes scholieren

Hidde

Sla je klasgenoot in elkaar en zet de beelden op internet. Een nieuwe, zorgwekkende trend? Deze week werden video's online gezet van mishandelingen op scholen in Rotterdam, Groningen en Enschede. 

Op social media ontstond daarop een klopjacht waarbij de namen en adressen van de daders werden gepubliceerd. Meerdere scholieren zijn inmiddels door de politie gearresteerd.

Genadeloos geschopt

Woensdag verscheen de video waarop de 15-jarige Rotterdamse scholiere Jewel door een eveneens 15-jarige klasgenoot genadeloos onderuit wordt geschopt. Jewel zou al langer gepest worden, zo verklaarde ze woensdag tegenover RTV Rijnmond.

"Ik heb het zo vaak op school gezegd," aldus de mishandelde scholiere. "Dan zeiden ze dat ze geen bewijs hadden. Nu word ik eindelijk geloofd omdat er bewijs is en zegt de school 'sorry'."

Enschede

Donderdag werden ook video's van mishandelingen in Enschede en Groningen via internet verspreid. In Enschede werd een mbo-scholiere door haar klasgenote van haar fiets getrokken, geschopt en geslagen.

De mishandeling vond vorige week dinsdag plaats, maar kwam in de publiciteit doordat de moeder van het mishandelde meisje de beelden donderdag op Facebook plaatste.

Groningen

De beelden uit Groningen stonden al enige tijd online, maar werden door de Telegraaf opnieuw onder de aandacht gebracht. Het gevecht vond drie weken geleden plaats op het schoolplein van een Groningse middelbare school.

Opgepakt

Ook op het weblog GeenStijl dook vrijdagochtend een soortgelijke video op. Hoe vaak het voorkomt dat dergelijke vechtfilmpjes via internet verspreid worden, weet de politie niet, laat een woordvoerder aan Scholieren.com weten.

In Rotterdam en Enschede zijn de kopschoppers geschorst en door de politie opgepakt. Het incident in Groningen wordt al sinds begin juni door de politie onderzocht.

Gepubliceerd op 20 juni 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

L.

L.

Jammer genoeg ken ik de mensen in Enschede, ze zitten bij mij op school. Wel jammer dat het zo gelopen is tussen die meiden.. Ze waren eerst vriendinnen

9 jaar geleden

H.

H.

Die in Groningen stelt niets voor, zit er op school, en heb er niets van gemerkt. Ze zijn beiden erg kansloos...

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.