Opgevoed door de TMF Chatbox

Opgevoed door de TMF Chatbox

Mini-Rutger uit het pre-TMF-chatbox tijdperk. :)Sommige gebeurtenissen in mijn leven hebben mijn persoonlijkheid veranderd. Verslechterd, vaak. Dat zijn er een hoop in de afgelopen vijftien jaar.

Verreweg de grootste verandering maakte ik door in 2006, toen ik de TMF Chatbox ontdekte. Het middelpunt van het internet voor nieuwsgierige pré-prubers en pedofielen.

Hoewel ik geen flauw idee meer heb hoe ik ooit in die chatbox terecht ben gekomen, bezocht ik de chatbox een tijdlang echt iedere dag. In die chatbox praatten mensen die ik niet kende namelijk over dingen die ik ook niet kende. Interessant, ondanks dat ik in mijn eerste privéchatgesprek direct door de mand zakte toen mijn tegenstander "g/w/sv" aan me vroeg en ik niet wist dat dat geslacht/woonplaats/seksuele voorkeur betekende. Oeps.

En sinds ik die keer ook per ongeluk zei dat ik biseksueel was omdat ik als tienjarige het verschil niet meer wist tussen bi en hetero, kreeg ik ook elke keer als ik online kwam een stortvloed aan mannen met schuilnamen zoals HardeRuud84 en DezeJongenIsHelemaalVoorJou in mijn privéchat die vroegen of ik ook aan webcamseks deed. Ik had altijd een hoop uit te leggen.

Je kunt er zelfs drugs kopen.

Maar ik leerde ook andere dingen in de TMF Chatbox. Zo kreeg ik spiektips, zoentips, haarstylingstips, woordgebruiktips en ik leerde alle krochten van het Internet kennen. Dat laatste brengt trouwens heel veel verwarring mee met vrienden van mij die nooit de TMF Chat-opvoeding hebben gehad. Zij vinden het smerig als ze bijvoorbeeld 2Girls1Cup zien, en ik heb zo’n filmpje al minstens tien keer voorbij zien komen in alle mogelijke standjes.

Jammer genoeg zag ik afgelopen week toen ik weer eens op TMF.nl was beland dat A) de site van TMF.nl nog lelijker geworden is, en dat B) je nu een profiel op TMF.nl moet hebben om in te kunnen loggen op de chat. En dan maak ik me toch zorgen: met een verplichte registratie is er duidelijk een eind aan het anonieme TMF Chat-tijdperk gekomen. Eeuwig zonde.

Hoe leren pré-pubers zoals mijn zusje (die 11 is en nu langzaam actief begint te worden op het Internet) dan in vredesnaam alle krochten van het Internet kennen? Hoe gaan zij bestand raken tegen dingen zoals katten die in hun eigen stront rollen, pedofielen en natuurlijk gewoon foto’s van lichaamsdelen die je eigenlijk helemaal niet wilt zien?

Ik vrees dat de tien- en elfjarigen van nu doelloos ten onder gaan. Zullen verdrinken in de internetbagger. Het rechte pad kwijtraken. Want zelf kan ik natuurlijk geen opvoeding voorstellen, zo zonder de TMF Chat.

Gepubliceerd op 20 januari 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

A.

A.

Het antwoord is 4chan.org/b/

Niet alleen leer je er goed engels, maar de filmpjes en foto`s die voorbij kunnen komen staan voor mij gelijk aan alle schijt die er op de wereld bestaat. Een grotere immuniteit tegen het virus genaamd anonieme blogs kan je niet krijgen.

tip: kan je niet zo goed engels, kijk dan eens op fmylife.com. Er staan grappige verhalen op over wat mensen soms mee maken in hun leven. Vaak grappig. Ook een aanrader als je een beetje down bent.

13 jaar geleden

L.

L.

Heel interessant artikel Rutger, voor mijn deadline volgende week ga ik ook zoiets schrijven, alleen meer de ''regels'' zeg maar.

@Aezuno: 4chan is een beetje duistere shit, tenminste de indruk heb ik.
fmylife is idd wel grappig ja. Thx voor de tip! Kan ik goed gebruiken

13 jaar geleden

M.

M.

Dus jij vindt dat je zusje van 11 maar op een chat moet gaan waar allehande pedofielen zomaar anoniem met alles en iedereen kunnen chatten?

Alsof het nodig is dat je zusje filmpjes als 2 girl 1 cup tegenkomt....

13 jaar geleden

B.

B.

6 jaar geleden

K.

K.

Interessante column. Maar nog veeeel interessantere foto. :-)

13 jaar geleden

D.

D.

''Ik vrees dat de tien- en elfjarigen van nu doelloos ten onder gaan. Zullen verdrinken in de internetbagger. Het rechte pad kwijtraken. Want zelf kan ik natuurlijk geen opvoeding voorstellen, zo zonder de TMF Chat.''

Ja natuurlijk joh! Wat kan jij zwetsen zeg

13 jaar geleden

B.

B.

7 jaar geleden

L.

L.

Ik vind dat Rutger gelijk heeft, Mr.Mark en Daan.

13 jaar geleden

L.

L.

Je kunt dierbaren (jonge mensen) afschermen voor het internet omdat er rare dingen opstaan. Je kunt ze beter leren hoe het te interpreteren en hoe er mee om te gaan.

13 jaar geleden

M.

M.

@luuk: leg 2 girl 1 cup maar eens uit aan je 11 jarige zusje.....

13 jaar geleden

R.

R.

@Mark: Ik denk dat je ze het beter kunt laten zien dan dat ze later opeens met beide benen op de grond vallen en ze ontdekken dat de wereld helemaal niet zo blij en mooi is als je denkt dat het is.

13 jaar geleden

L.

L.

/aggree met Rutger @ mr. mark jij begrijp 2 girls 1 cup toch ook? waarom zou je dat niet aan je 11 jarige zusje kunnen uitleggen? Of ben alleen jij sterk genoeg daarvoor? Begrijp wat ik bedoel...

13 jaar geleden

L.

L.

FFUUUU, niet /b/

13 jaar geleden

H.

H.

ik ben opzoek naar vriendschap

12 jaar geleden

A.

A.

hallo alles goed

12 jaar geleden

H.

H.

ik zoek vriendschap

12 jaar geleden

W.

W.

ik zoek ook vriendschap

7 jaar geleden

A.

A.

Vroeger was internet tenminste nog open en vrij. Toen was het een avontuur. Nu is het saai. Alles zit verstopt achter registratie-menu's en betaalopties.

12 jaar geleden

K.

K.

T43T436T

7 jaar geleden

R.

R.

ik ben ricardo

7 jaar geleden

B.

B.

lekker chat

6 jaar geleden

K.

K.

hhiouhou

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.