Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Ongezellig op Engelse scholen

Ongezellig op Engelse scholen

Door Simon

Screenshot uit Battle Royal (2000).Het schijnt al een tijd niet zo vreselijk gezellig te zijn op de gemiddelde Engelse school. Voor het aankomend schooljaar heeft de Britse minister van Onderwijs daarom de docenten wat extra 'power' gegeven: leraren mogen leerlingen fouilleren op wapens, drank en drugs. Dat staat in de Volkskrant. En die lazen het in The Guardian. Maar da's niet alles..Leraren mogen van de minister ook fysieke kracht gebruiken als dat nodig is om de orde in het klaslokaal te handhaven. Klinkt niet tof als je er zo over leest, maar het schijnt dat ze in Engeland wat meer te kampen hebben met gewelddadige leerlingen.

Waar gaat dit heen? Oorlog tussen leerlingen en leraren. Strijd. Revolutie. Het doet denken aan de fantastische Japanse film Battle Royal waarin Japanse scholieren zo opstandig zijn geworden, dat de overheid ze dwingt elkaar af te slachten. Filmtip!

Gepubliceerd op 8 juli 2010
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

Jeetje mina, wat een gezelligheid. Voor zowel de leerlingen als de leraren niet!

11 jaar geleden

D.

D.

ik heb in canada op een basisschool gezeten.
het was daar ook niet zo geweldig.

gymen in je normale kleren...
muren die mega kaal waren.....
brandoefeningen zonder dat het vantevoren doorgegeven was....

maar vergeleken met engeland viel dat dus blijkbaar wel mee

11 jaar geleden