Omringd door kleffe stelletjes

Omringd door kleffe stelletjes

Door Amber

Tienerliefde, het is niet te missen. Niet alleen op tv hoppen pubers om de haverklap van de ene naar de andere relatie, ook op school zijn tortelduifjes zo heerlijk aanwezig. Helaas zijn niet alle koppels even leuk. Sterker nog, ik ben totaal geen fan van die kleffe stelletjes. 

Tijdens de les

Begrijp me niet verkeerd, tienerliefde is hartstikke mooi en er is helemaal niks mis met twee mensen die elkaar gelukkig maken. Kleffe stelletjes zijn daarentegen een heel ander verhaal. Tijdens de les zijn ze niet uit te staan. Niet naast elkaar zitten is echt onmogelijk, ze zijn net één persoon. Als ze elkaar op de één of andere manier ook maar een seconde niet aanraken is er meteen paniek; moet er één wat opschrijven, dan wordt de hand op de knie van de ander gelegd. Ernaast gaan zitten is ook een slecht idee, dan kun je nog beter alleen zitten, want de aandacht gaat zeker niet naar jou.  

In de pauze

Als je zo'n les naast een plakstelletje overleefd hebt, ben je wel even toe aan pauze. Helaas is het onmogelijk om bij je kluisje te komen, omdat de stelletjes elkaar al hebben gevonden en lekker in de weg staan. Terwijl jij van je boterham aan het genieten bent krijg je er als bonus zoengeluiden bij. Heerlijk. Daarnaast heb je natuurlijk ook de ongelooflijk dramatische stelletjes die in elkaars armen vallen wanneer ze elkaar eindelijk weer zien. Na één lesuur... (Lijkt me vooral awkward als je aan het zoenen bent en er loopt opeens een leraar langs.)

Vijfde wiel

Afijn: heb je je vriend of vriendin ein-de-lijk even te pakken voor een leuk gesprek, en dan komt opeens hun soulmate langs. Het hele gesprek wordt abrupt afgekapt want eerst moet men elkaar lekker aflebberen, vlak voor jouw neus. Vervolgens kan het gesprek wel verder hoor, maar dat vriendje zit nu wel vastgeplakt aan je gesprekspartner. Ook gezellig afspreken is opeens heel anders: die relatie is natuurlijk het allerbelangrijkste ter wereld, dus er moet wel minstens twintig keer per dag met elkaar gebeld worden. Daarnaast kan je op een feestje echt niet maar één helft van het stelletje uitnodigen. Hallo, hoe kan je ooit verwachten dat ze ergens heen gaan zonder hun wederhelft?!

Na een lange schooldag denk je van al die kleffe stelletjes af te zijn. Maar op de fietstocht naar huis loopt het toch even anders. Blijkbaar is zelfs fietsen onmogelijk zonder elkaars handen vast te houden. Ook als er iemand achterop zit wordt er lekker veel geknuffeld tijdens het fietsen. 

Eigen tijd

Begrijp me niet verkeerd, met een beetje PDA kan ik nog wel leven, maar sommige stelletjes gaan wel heel ver middenin de schoolgang. Natuurlijk is een relatie hebben leuk, maar daar hoeft het niet allemaal om te draaien in het leven, en zeker niet iedereen hoeft het te zien. Doe dat maar lekker in je eigen tijd. 

Gepubliceerd op 26 juni 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.