Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Nintendo op school

Nintendo op school

Door Kim

Japanse scholieren kunnen vanaf volgend jaar een Nintendo DS als hulpmiddel in de klas verwachten. Meneer Shigeru Miyamoto (de ontwerper van Super Mario en King Kong)Dit is een lastige som. is druk bezig om de DS-software om te bouwen tot virtueel lesmateriaal; want gamen tijdens wiskunde is een stuk vetter dan sommen uit een boek maken, natuurlijk. Veel leerlingen gebruiken hun DS sowieso al als digitale gids bij schoolexcursies, woordenboek of Brain Trainer. En voor afleiding tijdens een saaie les, natuurlijk. Welke DS- of iPhone-applicaties gebruik jij al op school?

Gepubliceerd op 23 maart 2010
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

Ik gebruik Safari xD! Maar dat is omdat mn lessen echt zooo saai zijn soms :O!

12 jaar geleden

F.

F.

hier op school in italie, doen we dat sowieso al, maar dan g1 wiskunde spellen..
wie niet gelooft boeit me niet (A)!

12 jaar geleden

K.

K.

Ik ben de enige in m'n klas zonder iPhone. Maar maak wel intensief gebruik van de online Van Dale-woordenboeken van m'n klasgenoten.

12 jaar geleden

D.

D.

Ik wil niet vervelend zijn, maar dat apparaat op het plaatje lijkt meer op een psp dan een nintendo ds. Ik heb geen smartphone of wat dan ook, gebruik een normaal offline woordenboek (dit is het enige wat op examens zijn toegestaan, dus als je een online woordenboek gebruikt zul je waarschijnlijk weer even moeten wennen) en heb rekenen op de ouderwetse manier (uit een boek geleerd).

Maakt het verschil? JA, de ogen van computerverslaafden gaan achteruit en zijn erdoor afhankelijk van de computer geworden.
Terwijl een normaal mens daar niet afhankelijk van is.

Iedereen is tegenwoordig maar tv of computer verslaafd en daardoor vaak ook lui. Buitenspelen, dan denken zij wat is dat. Ik vind het niet zo gek dat kinderen een steeds ongezondere levenstijl hebben, en ze doen er ook niets aan om het te veranderen (en dat kan ook eigenlijk niet, omdat ze op school toch weer met een spelcomputer geconfronteerd worden).

Dit alles is leuk voor Nintendo (wegens de winst), maar minder voor de ouders die hun kinderen zien verslechteren.

Kinderen worden afhankelijk, ongezond en makkelijker te beinvloeden.
Ouderwets stampen en niet een tafelliedje of ezelsbrug aanleren, in de hoop dat het makkelijker gaat.

Vraag je een groep 6'er wat 6x5 is, dan zal die het als volgt aanpakken (let op, dit is de nieuwe lesmethode): 5, 10, 15, 20, 25, 30, het antwoord is 30. Dit alles heeft hij op zijn vingers na moeten tellen, terwijl ik het zo uit het hoofd weet te beantwoorden.

Waar gaan we naartoe, met het onderwijs?
Laag geschoold, of erger.
Hoogbegaafd wordt laagbegaafd.
En laagbegaafd maakt geen schijn van kans.

11 jaar geleden