Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Nepdronken: de kenmerken

Nepdronken: de kenmerken

Door June

Tijdens een avondje stappen kom je ze altijd tegen: mensen die doen alsof ze enorm dronken zijn terwijl ze geen druppel alcohol op hebben. Wat mij betreft is het nepdronkenschap één van de grootste irritaties tijdens het uitgaan.  Ik benoem hierbij vijf trekjes die nepdronken mensen vertonen.

1. Politie

Terwijl degene die zich voordoet als dronkenlap eerst wellicht nog languit op de grond lag, geen evenwicht meer had en daardoor niet meer normaal kon lopen of telkens op de grond viel door het zogenaamde alcoholoverschot, komt daar ongetwijfeld meteen verandering in door het woord "politie" te schreeuwen. Plotseling is de feestganger onwijs nuchter, het lopen gaat weer helemaal stabiel en ook ligt de persoon in kwestie niet meer totaal verdwaald op de grond. Wat nou dronken?

2. Typfouten

Ook als je niet op het feestje zelf aanwezig bent, zullen de mensen die hun dronkenschap graag faken duidelijk herkenbaar zijn: dat is namelijk te merken aan de tientallen overdreven spelfouten die ze maken op Whatsapp. Of nou ja, spelfouten... eerder woorden waarvan ik het bestaan nog niet wist. "Ki huo vn jllei" oftewel: "ik hou van jullie".

3. "Ik ben echt heel dronken"

Wanneer je iemand de hele avond hoort schreeuwen dat hij of zij zo enorm dronken is, is het negen van de tien keer niet eens waar. Sommigen vinden dronken zijn blijkbaar enorm stoer en proberen op die manier te pronken met het feit dat ze zogenaamd heel lam zijn. Doe maar gewoon niet. 

4. Nuchter bij thuiskomst 

Alhoewel de mensen die nepdronken zijn zich tijdens het uitgaan nog enorm beroerd voelden en zich dronken gedroegen, zijn zij bij thuiskomst ineens onwijs nuchter. Vijf minuten nadat ze beweerden te moeten overgeven staan ze nu gezellig te kletsen met hun ouders over de avond die achter hen ligt. 

5. Aandacht 

Het nepdronkenschap wekt niet alleen irritaties op, het vraagt ook volwassen kraamzorg van de vrienden van het vervelende feestbeest. Je weet namelijk nooit honderd procent zeker of iemand het faked, en als het dronkenschap dan wél echt is laat je je vriend(in) misschien wel (letterlijk) vallen terwijl hij/zij je nodig heeft. Dus waarschijnlijk ben je dan de hele avond bezig om ervoor te zorgen dat je vriendin niet valt, overgeeft of emotioneel uitbarst. 

Kortom: een hoop gedoe. Begin dus nooit aan het nabootsen van dronkenschap, want het is het tegenovergestelde van stoer en het veroorzaakt alleen maar irritaties bij mensen! 

 

Gepubliceerd op 26 juni 2017
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.