Mini-Giel Beelens in De Glazen School

Mini-Giel Beelens in De Glazen School

"3FM heeft Het Glazen Huis, wij hebben De Glazen School." Tim (17) heeft afgelopen week niet gegeten en geen enkele les gevolgd. Wel maakte-'ie met twee schoolgenoten non-stop radio voor 't goeie doel. 

Daarmee haalde het Gymnasium Juvenaat in Bergen op Zoom maar liefst 14.125,54 euro op. Nu Tim weer bijgegeten en -geslapen heeft, blikt-'ie met ons terug.

Waarom een Glazen School?

"Elk jaar organiseert ons gymnasium een sociale actie, waarbij we geld ophalen voor een goed doel. Vorig jaar kwam ik met een andere jongen op het idee om een soort Glazen Huis te organiseren op school.

Dat is toen ook doorgegaan en dit jaar organiseerden we De Glazen School voor de tweede keer. Nu voor Make A Wish, een stichting die wensen vervult van kinderen met een levensbedreigende ziekte."

Verliep het dit jaar anders dan vorig jaar?

"Dit jaar is alles veel georganiseerder gegaan. De twee andere DJ’s en ik hebben een opleiding gehad bij de regionale omroep om te leren draaien, er was een redactie (met minimale begeleiding van docenten) en we hebben veel meer geld opgehaald dan vorig jaar."

Hoe heb jij deze week ervaren?Tim. Met zo'n smakelijk sapje.

"Als de meest bizarre en fantastische schoolweek ooit. Er kwamen zo ontzettend veel positieve reacties. Mijn broertje zit ook bij mij op school en vertelde dat hij deze week maar drie uur écht les heeft gehad. Alle andere lessen mocht-‘ie van docenten bij de Glazen School kijken. Die vonden het zelf namelijk ook heel leuk."

Hoe was het om te eten en te slapen in een afgesloten schoolruimte?

"Eten? Ben je mal. We hebben alleen maar sapjes gehad, net als het Glazen Huis eind vorig jaar. Met de drie DJ’s sliepen we afwisselend, zodat er 24 uur per dag radio in de ether was."

Maar vond school dat wel goed?

"Met school is alles in goed overleg gegaan. Omdat we vorig jaar ook een Glazen School hebben georganiseerd zag school waarschijnlijk ook in dat er veel potentie in dit idee zat. Ze hebben ons een plek gegeven midden in de school, achter een soort lokaal.

Na de finale: de vrijlating. En taart.

Wat was voor jou het absolute hoogtepunt van de week?

"De hele week was echt fantastisch, maar het was toch ook wel heel gaaf dat Giel Beelen ineens in de uitzending kwam. Ik hoorde dat pas vijf minuten van tevoren. De stichting Make A Wish had dat geregeld. Achteraf was ik ontzettend moe, maar het was het allemaal waard."

Als je wilt, kan je nog euro's doneren aan De Glazen School. Maar, zoals de site ook vermeldt, "plaatjes aanvragen kan natuurlijk niet meer. " Misschien volgend jaar wel weer?

Gepubliceerd op 19 maart 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

S.

S.

Supercool echt. Serieus goed gedaan.

12 jaar geleden

B.

B.

Respect!
Vorig schooljaar heb ik met negen anderen een lessenmarathon georganiseerd: met de hele jaarlaag een nacht lang les gevolgd en daarmee €1800 opgehaald.
Maar hier valt niet aan te tippen, en dan ook nog een week zonder eten. Nogmaals, respect!

12 jaar geleden

X.

X.

Het was weer een geweldige actie, goed gedaan!
Trots op alle juvenaters die zo hard weer hebben gewerkt.
Kleine verduidelijking/verbetering: die 14.125,54 euro is niet door Glazen School alleen opgehaald. Iedereen van de school heeft geholpen. Er is een souper georganiseerd door de 5e klassers waar al 4000 euro is opgehaald. Die 14000 was het eindbedrag van het totaal. Glazen school heeft het goed gedaan natuurlijk (het bedrag dat ze zelf hebben opgehaald is nooit bekend gemaakt..) maar ze deden het zeker niet alleen!

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.