Mijn online erfenis

Mijn online erfenis

Door Merel

In de grote gevaarlijke wereld die internet heet, ben ik prima beschermd. Op mijn Twitter-account zit zo'n kuis slotje en mijn Facebook-account is alleen voor vrienden zichtbaar.

En Hyves? Ach, de enige die me daar nog kan vinden is mijn driejarige oppaskindje. Toch?

Mijn allerleerste krabbel op Hyves. Jeugdsentiment...Ik besluit eens na te gaan hoeveel er eigenlijk over mij te vinden is, zo zwevend op dat world wide web. Uit nieuwsgierigheid. En ook een beetje uit eigengeilerij natuurlijk. Want geef toe: je eigen naam googelen behoort toch tot ieders guilty pleasure.

+1 voor mij

De eerste links die ik vind, verwijzen naar mijn Twitter- en Facebook-account. Die dus heel netjes afgeschermd zijn: +1 voor mij.

Dan een link naar de site van onze band, ook niks mis mee. Wel een beetje jammer dat onze Hyves-pagina, die we al drie keer geprobeerd hebben op te heffen, daar nog boven staat.

De bandsite

Verkering vragen

Even later kom ik *klikkerdeklik* uit bij één van mijn eerste blogs die ik ooit schreef voor Cosmogirl, waarin ik mijn (inmiddels ex-)vriendje verkering vraag. Heel leuk natuurlijk, maar er staat niet bij dat het na drie maanden alweer uit ging.

Zo is de hele internettende wereld nog steeds overtuigd van onze rooskleurige relatie, die toch echt al een half jaar niet meer bestaat.

Allerzielen Allicht

En ja hoor, zelfs het filmpje dat ik laatst op YouTube gooide in een poging de nieuwe Esmée, Justin of Birdy te worden (ahum), komt snel opduikelen tussen de Google-resultaten.

*scroll scroll*

Voor de rest vind ik vooral een hoop rotzooi en links waarvan ik me afvraag hoe die ooit énige relatie kunnen hebben tot mijn naam. De Gooische Hockeyclub? De Allerzielen Allicht-colofon, in samenwerking met een begraafplaats?

Uh oh: Google Afbeeldingen

Daarom besluit ik over te stappen naar Google Afbeeldingen. Daar is het meteen raak. De eerste drie foto’s tonen een hoop blonde krullen op een blije kop. That’s me indeed.

Een eindje verderop tref ik deze foto aan:

ai ai ai...

Autsj, very charming… Ik kan me niet herinneren wanneer dit prachtportret geknipt is, en al helemaal niet door wie of wat het daarna het internet heeft kunnen bereiken. En, misschien nog veel belangrijker, hoe ik dit er in godsnaam weer vanaf krijg!

Een slotje is niet genoeg

Al bladerend en surfend op zoek naar mijn internetverleden, merk ik al snel dat het simpelweg afschermen van je Twitter- en Facebook-account blijkbaar niet voldoet.

Het verbergt al een hoop, maar behoedt je nog steeds niet voor openbare genante uitgaansfoto's en eeuwenoude klassensites met liefdesverklaringen aan je aardrijkskundeleraar in het gastenboek. Want sommige dingen lijken zó vastgeroest op internet (*ahumHyvesahum*) dat je ze met geen mogelijkheid meer weg krijgt.

Ik heb werkelijk geen idee wie deze gast is.What to do?

Oké, ik ben dus niet zo safe en onzichtbaar op het net als ik dacht. Maar ga ik nu halsoverkop alles uit de kast trekken om ál die sporen uit te wissen? Daar ben ik veel te lui voor - en jij waarschijnlijk ook.

Maar toch: het kan geen kwaad om jezelf zo nu en dan te googelen om jezelf bewust te worden van die ene dronken vakantiefoto of bizarre homevideo. En 'm in elk geval proberen te verwijderen - je weet immers nooit wat die knappe aardrijkskundeleraar allemaal ziet...

En sommige, sómmige foto's, moeten überhaupt niet eens gemaakt worden. Je weet zelf wel welke ik bedoel.

Gepubliceerd op 31 januari 2012

REACTIES

S.

S.

Ont-zet-tend leuke foto. Professionele uitstraling. Vrouwelijk. De blik van succes in je ogen. Jaja, aan die foto zal het niet liggen.

12 jaar geleden

I.

I.

Die foto doet me denken aan Desperate housewifes

12 jaar geleden

K.

K.

je kunt ook op www.wieowie.nl je naam intypen, dan krijg je alles wat over je gevonden is op internet, best lachen.
(ook handig als je wil weten wat je broertje uitspookt:P)

12 jaar geleden

J.

J.

Merel! WTF! Wist niet dat jij zo mooi kon zingen! HELLUUUUUU MISSED SOME BACKGROUND INFORMATION!

12 jaar geleden

R.

R.

Justine, you're right! Merel zingt echt goed!! Jammer genoeg is ze te oud voor de Voice of Holland for Kids...

12 jaar geleden

L.

L.

Eens met Simon.

12 jaar geleden

O.

O.

Ik wist dat het niet waar was. die foto van jou is helemaal niet bij google terug te vinden. toen ik jou naam googlede ( merel van 't hoofd ) kon ik die foto niet terug vinden. ( behalve het exemplaar dat hier nu staat) ik heb zelfs nog specifiek naar deze foto gezocht via google afbeeldingen zoeken. hier kun je een bestand plakken om soort gelijke foto's te vinden, en weer vond ik alleen dit exemplaar dus waarschijnlijk heb je de foto gewoon zelf ff snel genomen om er daarna mee te pronke dat hij op het internet rond zwerft. bij deze: je bent ontmaskerd.

12 jaar geleden

O.

O.

sorry ik bedoel van 't hooft. spelling controle fail-__-

12 jaar geleden

M.

M.

@ontmaskerd
Je hebt gelijk hoor, ik vond deze foto niet bij Google maar via via op facebook (waarvan ik dus niet wist dat-ie erop stond). Ik heb 'een eindje verderop' dus niet heel letterlijk genomen, maar hé.
Hij is iig niet 'zelfgemaakt' voor dit artikel, believe me.
Ik heb diegene trouwens gevraagd hem van internet af te gooien, maar tot nu toe zonder resultaat...
Niet dat het nu nog iets uitmaakt ;-)

12 jaar geleden

M.

M.

Merel, jij kan prachtig zingen. Volgende vergadering wil ik een private concert. Inclusief Coca Cola Zero.

12 jaar geleden

J.

J.

Ik stel voor we de volgende redactievergadering karaoke gaan zingen.

12 jaar geleden

G.

G.

Oke, Ik vind bij afbeeldingen Dries Roelvink in eeen klein zwembroekje, Leuke katjes, Mijn oude foto`s. Shit hee

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.