Mijn liefde voor boer Aad

Door Tjeerd

Het is zondagavond. Ik zit met mijn familie voor de tv. Chips en cola vergezellen ons. Het Journaal is afgelopen en straks begint Boer Zoekt Vrouw.

Na bijna zes seizoenen is het programma weinig verrassend meer. Toch trekt 't nog altijd miljoenen kijkers per week. Waarom kijken al die mensen er nog steeds naar? Waarom kijk ík nog?

Ik kijk niet omdat Yvon Jaspers zo mooi (gebotoxd) is en niet omdat er leuke vrouwen in beeld zijn (want die kiezen de boeren toch nooit uit). Niet vanwege die ene boer die wél vlot praat, niet vanwege de BZV-baby's en ook niet omdat ik zo van koeien houd.

Sociaal-gestoord

Ik kijk omdat er elk jaar één boer opvalt omdat-'ie zo vreselijk onhandig, sociaal gestoord, achterbaks en betweterig is, of slechts één gespreksonderwerp heeft. Of, bij voorkeur, een combinatie van dit alles is.

In elk seizoen zit minimaal één zo'n bizarre boer. Vorig jaar was het de Duitse griezel Richard, die voordat de camera's in huis aanwezig waren al stiekem met een van de vrouwen had gedate. Ook was er boer Marcel, die tegen zijn Poolse vriendin Ksenia alleen maar over zijn kinderwens kon praten. Op de reünie was-'ie weer alleen. Ksenia was weg en geef haar eens ongelijk.

Een jaar eerder was er de ongemakkelijke stilte in het keukentje van boer Jan, waarna hij zijn laarzen aantrok, de deur achter zich dicht smeet en het weiland in liep. Communicatief echt een held, deze boer.

Talent voor zwaarmoedigheid

Dit jaar hebben we boer Aad (48) die ervoor zorgt dat ik blijf kijken. Toen hij van Yvon zijn stapel brieven kreeg, ging hij driftig op zoek naar vrouwen onder de veertig. "Omdat ik me zelf ook nog zo jong voel." Tijdens de speeddates wist hij in elk gesprek het zwaarmoedigste in een vrouw naar boven te krijgen.

Tegen Jeanette zegt Aad bijvoorbeeld : “In wezen, jouw hele levensverhaal en jouw hele familie, die ken ik. Maar ik zie wel een stukje goedheid, een stukje wilskracht om de boel weer bij elkaar te rapen. Dat treft me." Terwijl Jeanette zichtbaar moeite heeft haar tranen binnen te houden, zit ik met kromme tenen voor de televisie. Heerlijk.

Vrouwen begrijpen

Eenmaal in zijn huis laat Aad de slaapkamer voor de drie dames zien. Drie bedden, keurig opgemaakt, met drie ongeschonden kasten. In de woonkamer staan de vier stoelen precies zó dat
Aad vanaf zijn stoel alle vrouwen goed kan bekijken. Hij heeft zijn huis speciaal ingericht voor deze logeerweek.

Aad begrijpt de vrouwen, hun geest en hun lichaam, hij leeft met ze mee, ziet in wat ze denken en weet hoe het leven is. Nou ja, dat denkt hij tenminste.

Hoe langer het duurt, des te ongemakkelijker het wordt in huize Aad. Op Twitter verschijnen berichtjes over hoe vreselijk irritant mensen Aad vinden. Intussen praat hij energiek over "een stukje leegte dat opgevuld moet worden". Zijn leven is compleet, behalve dat "ene dingetje": een vrouw. Intussen gruwelen de vrouwen in huis van zijn woorden.

Cursus psychologie

Dáárom kijk ik. Zodra Aad in beeld komt, denk ik niet meer aan een boer die een vrouw zoekt, maar waan ik me in een cursus psychologie voor gevorderden. Door Boer Zoekt Vrouw zien wij de diepste zielenroerselen van de meest sociaal onmogelijke personen. En kunnen we daar vervolgens de hele avond grappen over maken.

Seizoen 7, kom maar op.

Gepubliceerd op 14 oktober 2012

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

N.

N.

Wat een goed verhaal!!! Het gevoel dat je beschrijft over dit programma is zó herkenbaar!!! Doe iets met dit schrijftalent!

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

M.

M.

Tjeerd, ik krijg bijna zin om "Boer zoekt vrouw" te gaan volgen - door jouw verhaal -. Sterker nog, ik ga Boer Aad opzoeken op Uitzending Gemist.

De producer mag jou wel sponsoren vind ik.

En wat schrijf je mooi, vergeet Hovenier worden (alhoewel het onkruid nog steeds weg is). Vind een uitgever!

Lieve groeten,
Monique
Onder de Vuurtoren
Hollum, Ameland

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

T.

T.

PS. http://www.luckymedia.nl/luckytv/ voor leuke filmpjes over boer aad
Tim

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

T.

T.

Beste Tjeerd,
Wat een ontzettend leuk stukje! goed geschreven en spot on.
Ben het zelden zo eens met iemand!
Groet,
Tim

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

E.

E.

Na dit stukje overweeg ik bijna om het programma ook te gaan volgen, haha.

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

R.

R.

Geniaal geschreven Tjeerd, hahaha!

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

Jaques

Jaques

Geweldig, al die contact gestoorde boeren, en de vrouwen die hen dan woest aantrekkelijk vinden xD
Een leuke korte kijk-tip, featuring boer Aad: http://www.luckymedia.nl/luckytv/2012/10/wat-bedoel-je-daarmee/

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast