Mijn inpak-struggle

Door Anne

Jarenlang word ik geteisterd door een terugkerend probleem: ik kan geen koffer inpakken. Bij iedere vakantie en schoolreis bezorgt me dat meer stress dan het hele boekingsproces. Maar in de wondere wereld van het internet vond ik enkele nieuwe oplossingen. Dus staat er een kerst-tripje op de planning? Bij dezen mijn tips. Geen dank!

1. Variërende en stomme afmetingen

Probleem: Het eerste probleem ontstaat al voordat ik überhaupt een shirt, föhn of kabel heb aangeraakt. Mijn koffer-inpak-missie begint namelijk bij het vinden van de toegestane afmetingen van de bagage van de vliegmaatschappij. Ik kan die getalletjes nooit in één keer vinden en wanneer ik ze wel heb gevonden, vormen ze altijd een deceptie. Vooral van gezeik over uitstekende wieltjes en handvatten word ik bijzonder chagrijnig.
Oplossing: Ik bel de vliegmaatschappij gewoon. Dan heb ik binnen 5 minuten een afmeting die moet kloppen.

2. Mijn koffer kan nooit dicht

Probleem: Dat komt niet doordat de rits kapot is, maar simpelweg omdat hij gewoon altijd te vol zit. De koffers die voldoen aan de toegestane afmetingen, zijn gewoon altijd te klein voor mijn halve kledingkast, vier kabels, drie paar schoenen, een jas, drie apparaten en een toilettas. De gemiddelde yoga-instructeur kan nog veel leren van de posities die ik aanneem tijdens de pogingen om mijn koffer dicht te krijgen.
Oplossing: Ik vond een aantal slimme inpak-trucs,  die hopelijk een hoop ruimte gaan besparen. Check dit:

3. Hij is altijd te zwaar

Probleem: Wanneer mijn koffer dan eindelijk dichtzit, loop ik er voldaan mee naar beneden. Onderweg maak ik altijd een stop bij de badkamer. Want behalve eisen aan de afmetingen van de koffer, doen vliegmaatschappijen ook nog eens ingewikkeld over het gewicht. Mijn koffer is altijd te zwaar, maar ik blijf vliegen naar Spanje met drie truien aan in augustus een betere optie vinden dan iets uit mijn koffer halen.
Oplossing: Minder zooi meenemen is geen optie, vliegen met meer kleding aan wel. Daarnaast ga ik voortaan dingen die eigenlijk geen handbagage zijn, in mijn handbagagetas doen. Zo wordt mijn grotere koffer lichter.

4. Vergeten spullen

Probleem: Als mijn koffer dan eindelijk voldoet aan alle eisen en ik heb besloten welke twaalf kledingstukken mijn outfit van de vlieg-dag gaan vormen, loop ik opgelucht en blij naar de woonkamer om mijn koffer daar klaar te zetten voor vertrek. Daar tref ik dan nog ongeveer 21 dingen aan die eigenlijk ook mee moeten. Dat proces strekt zich meestal uit over een aantal frustrerende uren en zorgt voor een herhaling van de twee bovenstaande problemen.
Oplossing: Door het huis lopen terwijl ik mijn checklist maak, om te denken aan spullen van beneden en boven. Liefst een dag van tevoren. 

5. Ontploffende flessen

Probleem: Vooral vloeistoffen ben ik vaak vergeten tijdens het inpakken. De shampoo stond dan nog verstopt in de douche of mijn moeder kwam nog met zonnebrand aan. In de stress, frustratie en haast duwde ik dat soort dingetjes vroeger snel nog even aan de bovenkant, zijkant of in het zijvak van mijn koffer. Na een ontplofte fles en zes met shampoo doorweekte shirts concludeerde ik dat deze plekken risicovol zijn.
Oplossing: Ongeopende flessen shampoo uit de voorraadkast meenemen, zodat ik die tijdig in het midden van mijn tas, in een plastic tas (!!!), kan plaatsen.

Hopelijk besparen deze oplossingen voortaan een hoop uren van stress, bruut geweld en strijd. Zo kan ik tijdig en ontspannen het vliegveld bereiken, zodat mijn koffer daar helemaal overhoopgehaald kan worden door een bozige douanier (want: snoeppapiertje op de bodem = etensresten = organisch materiaal = eventueel drugs) en ik vervolgens op de grond midden in een overbevolkte hal kan proberen alles er weer in te krijgen.

Gepubliceerd op 14 december 2018

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.