Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

MC Biggah kan de stad niet meer veilig in

MC Biggah kan de stad niet meer veilig in

MC Biggah is polder-gangstah. Wie? Die gast van Holland in de Hood, de realityserie waarin acht Nederlandse rappers naar de hood van Los Angeles gingen om door te breken.

Inmiddels is-'ie terug in Nederland en zes weken lang op tv geweest. Moet hij de groupies al van zich afslaan?

Ik sprak 'm over z'n audities, zijn moeder en zijn wereldfaam in Nederland. 

Hyves

Jamail werd op Hyves benaderd om mee te doen aan het tv-programma. "Eerst heb ik natuurlijk gecheckt of het wel een echt bedrijf was," zegt hij. "Je weet het natuurlijk maar nooit..."

Daarna moest Jamail twee keer auditie doen. "Toen ik daarna hoorde dat ik mee mocht doen aan het programma en naar de Hood mocht, was ik ontzettend blij." Wel heel iets anders dan het schrijven van wat gedichtjes, waar z'n rapcarrière op zijn twaalfde mee begon. Onschuldig en lief.

Mama is belangrijk

"Ik heb heel veel geleerd in de Hood," zegt Jamail. "Het belangrijkste is misschien nog wel dat je altijd jezelf moet blijven, wat er ook gebeurt."

Wat was het allermooiste moment? "Toen we in de studio een nummer mochten opnemen en voor onze moeders mochten zingen. Dat was echt heel erg leuk, vooral omdat mijn moeder zo belangrijk voor me is."

Workshops

En nu? "Ik mis de Hood natuurlijk wel en wil ook zeker terug" vertelt Jamail. Maar hier in Nederland heeft hij het ook aardig druk. "Ik doe nu tegenwoordig verschillende shows, geef veel interviews en geef ook rapworkshops." Vorig weekend was hij bijvoorbeeld nog de gangmaker van de lokale discotheek in het Limburgse boerengat Helden, vanavond sloopt-'ie in de partyscene van Brunssum (ook Limburg) het dak eraf.

Hij vervolgt: "Soms moet ik ook een show hosten, dat vind ik ook cool om te doen."  Stuk voor stuk projecten die hij zonder Holland in da Hood echt niet had gehad.

Stad niet meer veilig

Hoe zit het met de groupies? Heeft hij net als Justin Bieber vier bodyguards en een onopvallende outfit nodig om even in Nederland te kunnen winkelen? "Ik kan de stad niet meer veilig in,’’ zegt Jamail meteen. "Iedereen vraagt om handtekeningen en wil met me op de foto."

En ja, daar zit ook vrouwelijke aandacht bij. "Als ik een vriendin zou hebben, zou ze al die aandacht denk ik niet zo leuk hebben gevonden," lacht Jamail.

Niet serieus genomen

Redacteur Justine schreef onlangs een fel betoog over deelnemers van programma's als Holland in de Hood , die volgens haar niet doorhebben dat ze compleet in de zeik worden genomen. Heeft Jamail wel eens het gevoel dat mensen hem niet serieus nemen?

"Soms wel, soms niet," geeft hij toe. "2 van de 10 keer gebeurt het dat mensen met me op de foto willen en het niet echt menen. Dat vinden ze dan grappig of zoiets, maar daar trek ik me niks van aan. Ik heb er geen spijt van dat ik heb meegedaan aan de show."

MC Biggah's rapreis terugzien? Dat kan: alle afleveringen vind je hier.

Gepubliceerd op 12 november 2011
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

Wat een gekkie is het toch hè, haha.

10 jaar geleden