Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Masterlijke muziek uit de nineties

Masterlijke muziek uit de nineties

Door Nina

Britney Spears luidde met haar muziek het einde van een tijdperk in. So sad...):De nineties? De nineties! Dat geweldige decennium waarin je hoogstwaarschijnlijk bent geboren. De jaren waarin je het woord 'huiswerk' nog niet kende en verliefd was op de juf.

Jaren '90-deskundige Nina (zelf jaargang 1992) stelde speciaal voor deze zonnige vrijdagmiddag een ninetiesmuziek-topvijf samen. Trek je regenbooglegging maar vast aan!

Liefhebber

 Ik ben een gigantische liefhebber van dat tijdperk: de naveltruitjes, rare hoge broeken, korte kapsels en Right Said Fred.

Vanaf mijn vierde kreeg ik nog maar weinig mee van cartoons of andere kinderdingen die toen populair waren. Ik keek liever naar TMF en MTV. Dat resulteerde in een torenhoge stapel nineties-cd's met veel Lenny Kravitz, HIM, Run DMC, Dr. Dre en Solid Harmoney. En anno 2011 dus onderstaande Top Vijf Aller Nineties: 

Van vijf naar één

Op nummer 5 pronkt de vrouw die alle homo’s aan het gillen krijgt. De bekendste travestiet sinds Patty Brard. Het is Cher! Met haar ‘Believe’ heeft ze een van de grootste hits te pakken die rond het einde van de jaren '90 is gemaakt.

Next is nummer 4. Dit liedje heeft alles wat een 90’s hit hoort te hebben: Duitsers, rare keyboardstukjes en een catchy refrein. Het is het soort nummer waar het ‘kent-u-deze-nog-nog-nog-nog-g-g-g-g?’-jingle’tje op de kermis voor gedraaid zou worden. Jawel: het is ‘Narcotic’ van eendagsvlieg-band Liquido.

Op nummer 3 staat een jongeman die nu bekend zou staan als een mooiboy. Ik kan me nog de avonden herinneren dat ik bij kaarslicht naar dit nummer zat te luisteren. Nee, hij zal niet per se bij iedereen bekend zijn, maar dan kun je alsnog gaan genieten van de man die mijn hart harder liet slaan: Sasha!

Niet iedereen zal mijn nummer 2 waarderen: vanwege het liedje, of vanwege de band zelf. Toch is die na dit nummer echt gigantisch geworden. Het zijn de mannen die graag sokken dragen om hun geslachtsdelen als ze live spelen. Die gasten die een rare voorliefde voor bruggen hebben en dan vooral voor eronder liggen. Inderdaad: het zijn de Red Hot Chili Peppers met Under The Bridge.

Tromgeroffel… hier komt de onbetwiste nummer 1!

En die heeft z'n status dik verdiend. Waan je in een discotheek in Ibiza rond 1996. Wat werd er daar helemaal kapotgedraaid? Juist ja, dit nummer. Nog steeds is deze ‘band’ een gigantische inspiratiebron voor vele house- en dance-acts van nu, zoals David Guetta of Swedish House Mafia.

Does that ring a bell? Inderdaad, het is Insomnia en gemaakt door Faithless!

I cannot get enough of the nineties!

Natuurlijk ben ik niet de enige met een gigantische liefde voor de 90’s. De makers van deze site bezitten een tijdmachine en zijn helemaal naar de 90’s teruggereisd om voor ons te documenteren wat er wanneer in de hitlijsten stond. En daarbij zetten ze ook nog 'ns alles op genre. Voor wie niet genoeg kan krijgen...

Gepubliceerd op 16 september 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

G.

G.

Geweldige top 5!!!
Allemaal nummers die ik gek genoeg ken (of het komt door Radio Veronica)!

12 jaar geleden

N.

N.

Niet te vergeten de geweldige housemuziek uit die tijd

12 jaar geleden

R.

R.

Red hot chili peppers waren echt geweldig toen. En hun nieuwe album is voor het overgrote deel prut.

12 jaar geleden

L.

L.

Ben nog steeds verliefd op de juf.

12 jaar geleden

D.

D.

De sixties waren toch echt beter...

12 jaar geleden

K.

K.

Gek genoeg herken ik dat nummer van Sacha meteen! Dat is echt een geweldig mooi liedje <3!!!!!!

12 jaar geleden

M.

M.

Hmm: waar is Oasis met 'Wonderwall'? Ik herinner me nog dat ik dagenlang het liedje van RHCP uit mijn hoofd probeerde te leren, maar ik faalde hier zwaar in.

12 jaar geleden

C.

C.

CAMPINAAAAAAAAAAAAAAAAA

12 jaar geleden

J.

J.

Ik had bij TMF moeten gaan werken..

12 jaar geleden

V.

V.

Idd je hoor ze nu nog steeds, echt super cool, eerste paar tonen en je denkt al owjaa, die :)
hahah nummer 4, wat een videoclip.
RHCP zijn nu nog steeds super!

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.