Luister leraar: een mobiel of iPod is een vereiste in jouw les

Luister leraar: een mobiel of iPod is een vereiste in jouw les

Blijf met je klauwen van mijn mobieltje af.De BlackBerry/iPhone/Smartphone/iPod rage. Niet leuk voor de leraren. Niet leuk voor de leerlingen. En niet leuk voor onszelf. Oftewel: totaalverbod invoeren op deze gadgets! Tenminste...als we dit artikeltje moeten geloven.

Ik wil jullie allemaal overtuigen ‘eindeloos mobiel internet’ te nemen. Geen haar op mijn hoofd dat ik mijn telefoon of iPod thuis laat als er een totaalverbod komt. En volgens mij ook niet op het hoofd van mijn medeleerlingen.

Luister leraartje

'Muziek weg! Twitter uitzetten! Stoppen met sms’en! Ik wil alleen boeken zien op tafel!' Makkelijk gezegd hoor leraartje. Wij hebben onze contacten te onderhouden. Wij kunnen alleen doorwerken met muziek in onze oren (dus niet andersom, zoals elke leraar denkt). En wij willen graag weten wat er gebeurt op andere plekken in de wereld op dit moment, dat kan dus allemaal niet met alleen onze boeken op tafel!

Sociale contacten

Dan de sociale contacten, die ook genoemd werden in dat artikel. En dan niet als 'je-sociale-contacten-groeien-de-pan-uit-door-ping-sms-twitter-hyves-en-msn.' Maar meer als in 'je-kijkt-alleen-nog-maar-naar-je-telefoon-in-plaats-van-naar-de-mensen-om-je-heen'.

Ook al ben ik zwaar tegen het idee van totaalverbod op mobieltjes en iPod's, hier ben ik het stiekem wel mee eens. Want, het klopt. Ik kijk inderdaad 50% van de dag naar mijn telefoon. Om te kijken of er al een nieuwe tweet is, een nieuw sms’je, of dat er iets tegen me gezegd is op msn.

Wat anders?

Hoe dan ook, het idee van een totaalverbod op mobieltjes en iPod's op scholen is geen goed idee. Als ze dat op mijn school zouden invoeren zou dat nog niet eens 1 lesuur tot stand houden. Niemand laat zijn geliefde telefoon of iPod thuis of in hun kluis. Wat moet je dan doen in de lessen?

Praten? Dat zal gestraft worden, teveel lawaai.
Ouderwets briefjes doorgeven? Die worden afgepakt, en dat zal te lang duren.
Dan zou er nog een ding opzitten: opletten in de lessen.

En, luisteren naar het verhaal van de docenten. Zonder Wikipedia, die bij mij de hele dag door gebruikt wordt, voor betere uitleg, aangezien ik de brabbeltaal van de leraren toch niet begrijp.

Gepubliceerd op 14 maart 2010
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

Nee geen verbod. Dat is te overdreven.
Ik realisseer me nu wel dat ik inderdaad niet zonder me mobiel kan.

12 jaar geleden

N.

N.

Hmm... dan toch liever een gsm of iPod ^^

12 jaar geleden

K.

K.

Goed gezegd, Charlot!

En Pingen dan? Doe je dat ook al in de les? Wordt de hype van 2010, volgens Hi.

12 jaar geleden

H.

H.

Ik zit per dag gemiddeld 6 uur lessen te volgen.

Ik zit daarna de rest van de dag thuis.

Ik heb meer dan genoeg tijd om m'n contacten bij te houden en de eeuwige jacht op wijsheid zou daaronder niet moeten lijden.

12 jaar geleden

H.

H.

Daarnaast bestaat pingen al sinds de tijd dat de mensen bang waren dat hun servers uitvielen.

12 jaar geleden

H.

H.

niet mee eens!! Zonder iPod overleven wij togh niet!! =S

12 jaar geleden

M.

M.

dan moeten we de hele tijd naar het gezanik van die leraren luisteren... doe ik nu toch ook niet! ik heb 5Havo gehaald zonder ook maar naar een leraar te luisteren maar wel met iPod haha

12 jaar geleden

H.

H.

wat is dit nou weer voor k*t vraag

12 jaar geleden

L.

L.

Ik heb gelukkig leraren, die het toestaan om ipod aan te hebben tijdens de les.. maar dan moeten we wel zelfstandig werken..
En smsen in de les? Ben er nog geen in keer op betrapt xD

12 jaar geleden

R.

R.

Mijn docenten hebben geen probleem met mp3-speler in de les of gamen op je handheld na de toets (moet je wel weten welke docenten he). Laat ik nou net de goeie docenten hebben. Zonder iPod of internet overleef ik geen dag!

12 jaar geleden

R.

R.

He-le-maal mee eens!
Mijn mobieltje kan ik bijna niet wegleggen, en zonder muziek kan ik ook niet, er is een docent waarbij ik muziek mag luisteren, en dat werkt echt vele malen beter!
Dus zo'n totaal verbod is echt onzin, maar op mijn school geldt het nu al 2 jaar :S

12 jaar geleden

S.

S.

Als ze het in hun hoofd halen om mobieltjes en iPods te verbieden, zijn ze echt helemaal nergens meer.

12 jaar geleden

D.

D.

Bij ons op school is er al zo'n verbod.
Wij zijn verplicht bij binnenkomst van school naar onze lockers te lopen en dan mobiele telefoon en mp3/ipod enzovoort in de locker te leggen en zorgen dat ie uit staat. Niet dat iedereen zich daaraan houdt ofzo.
Want wij vinden het natuurlijk de grootste onzin, de rede dat dat moet is dat er teveel foto's werden gemaakt van mensen die dat nie wilden.
Eigenlijk wilde de school electronica helemaal verbieden maar dat hebben we ze uit het hoofd gepraat, want we zouden toch eens van onze fiets vallen onderweg en dat hele eind moeten lopen.

12 jaar geleden

Y.

Y.

kk dom is dit.

11 jaar geleden