Lieve radio, wat ben je eigenlijk geweldig

Lieve radio, wat ben je eigenlijk geweldig

Door Ivo

Ik zat laatst in de bus en wilde eigenlijk mijn oortjes indoen, totdat er ineens uit het niets muziek kwam uit een speaker. Het was geen muziek die ik zelf kon kiezen zoals op Spotify, maar je luisterde gewoon naar wat er gedraaid werd. Het bleek een heuse radio te zijn. Je weet wel, dat apparaat waarbij je wordt toegesproken door een dj, die ook nog eens plaatjes draait. Maar wat een ondergewaardeerd medium. Hierbij een ode aan de radio!

Laten we eerlijk zijn, de radio is vandaag de dag niet echt meer modern te noemen. Waarom zou je naar slechte muziek luisteren terwijl je ook je eigen muziek kan bepalen via Spotify? Daar heb ik een hele goede reden voor: Op Spotify luister je vooral naar je eigen soort muziek en hoor je zelden dingen die niet in jouw genre liggen. Terwijl je op de radio echt van alles hoort. Dus leg je Shazam maar vast klaar, want er komen sowieso nummers langs die je in je playlist wilt!

Interactie

Wat ook zo fijn is aan de radio: er is interactie. Het is soms best fijn om iemand met een vriendelijke stem tegen je te horen praten alsof hij naast je zit. Je kunt de radiomensen natuurlijk ook een berichtje sturen. Met een beetje geluk krijg je nog antwoord ook.

Live

Wat misschien wel het tofste is aan de radio, is dat het live is en dus nooit stopt. Dus nooit meer problemen met die playlists die aflopen en dat je vervolgens je halve telefoon moet leegmaken omdat er geen ruimte is om nieuwe nummers te downloaden. Je zet gewoon de radio aan en je zet hem uit zodra je er klaar mee bent. Ondertussen werk je rustig verder, leer je voor school, of wat dan ook.

Reclames

Ik hoor jullie denken: “Maar die reclames dan?” Je moet die reclames niet als iets negatiefs zien! Dit betekent dat je elk half uurtje een vast moment hebt waar je 5 minuutjes pauze hebt, Hier kan je snel even wat anders doen, je benen strekken, wat te drinken pakken...Vul zelf maar in! Dit zorgt dus juist voor een ritme!

Dus ook al vind jij die radio heel ouderwets met die stomme reclames en die soms saaie dj’s, ze kunnen ook je dag maken: je  ontdekt nieuwe nummers en artiesten en je kan vooral even jezelf uitzetten en je puur concentreren op wat je echt moet doen! Probeer het  eens, die radio!

Gepubliceerd op 5 maart 2019
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.