Liefde: Anne

Liefde: Anne

Anne (16) heeft al twee maanden een vriendje, op wie ze stapelgek is. Alles verloopt soepel en hun hele omgeving staat achter ze. Maar iedere verkering is anders en zelfs de 'gewoonste' relaties hebben een verhaal. Dus wat is die van Anne en haar vriendje?

Lisette en Nienke interviewen jongeren over hun liefdesleven en alles wat daarbij komt kijken. Seksualiteit, Tinder, daten en flirten; alles komt aan bod. Deze keer: Anne.

Via een ex

"Hoe we elkaar hebben leren kennen is een heel lang verhaal. En ook helemaal niet leuk, eigenlijk," vertelt Anne. "Ik ken hem namelijk via mijn ex. We zijn al een tijd uit elkaar en waren nog steeds goede vrienden. Wat ik nu echter weet is dat hij me tot op de dag van vandaag nog steeds leuk vindt." 

Daarom was het best lastig toen ze iemand anders leerde kennen via haar ex-vriendje. "We waren allebei op de verjaardag van mijn ex en hadden toen gezoend. Mijn ex heeft ons toen zijn huis uit gezet, wat best pijnlijk was, voor ons allemaal. We hebben wel contact gehouden om het met z'n drieën goed te maken. Zo kwam ik aan zijn nummer." 

Af en toe kwam hij bij Anne langs op school, als hij vrij was. "En toen maakte ik een opmerking dat we elkaar vaker moesten zien. Daar was hij het mee eens, en we spraken bijna elke dag af. Zo werden we steeds verliefder op elkaar." 

Op een gegeven moment gedroegen ze zich allang als een stel, maar hadden ze er gewoon nog geen naam aan gegeven. "En toen heb ik hem gevraagd, waar hij meteen 'ja' op zei."

Beste vriend

Wat Anne's vriendje leuker maakt dan wie dan ook, is de lol die ze samen hebben. "Het is nooit ongemakkelijk of saai als we elkaar zien. We raken nooit uitgepraat en hij laat me altijd lachen, ook als ik me niet zo fijn voel." Wat dat betreft is hij gewoon haar beste vriend, met wie ze toevallig ook een relatie heeft. "Hij is echt een topper."

En dat vinden haar ouders ook. "Hij heeft Sinterklaas met ons gevierd en werd ook meteen uitgenodigd voor Kerst."

Met zijn gezin kan Anne het ook goed vinden. "Vooral zijn kleine broertje is té schattig. Hij heeft het zelfs over me als ik er niet bij ben en wil altijd spelen als we elkaar zien. Dat is soms wel een beetje vervelend, maar ik heb gewoon een zwak voor dat jochie." Zijn moeder is ook heel lief: "Met haar praat ik veel als ik daar ben. Ze is echt een soort tweede moeder voor me geworden." 

Toekomst

Of het voor eeuwig is, weten Anne en haar vriend allebei nog niet. "'De ware' is wel een heel groot woord, maar ik ben er wel van overtuigd dat we het nog wel even volhouden samen. En dat vindt hij ook." Over een jaar of twee woont hij al op zichzelf, en dan zou Anne misschien bij hem kunnen intrekken. "Maar daar zijn we nog helemaal niet serieus over, hoor. We zien wel hoe de dingen lopen."

Gepubliceerd op 28 januari 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.