Leraar-leerling relatie

Door S.

Relaties tussen leraren en leerlingen: uit onderzoek van KRO Brandpunt blijkt dat het op 48% van de scholen de afgelopen tien jaar een of meerdere keren is voorgekomen.

En 17% van de docenten zegt wel eens verliefde gevoelens te hebben gehad voor een leerling. Klik hier voor alle vragen & antwoorden van het onderzoek.

Schooldirecteur Teunis Wagenaar is er in de reportage heel duidelijk over: "Eigenlijk is er maar een credo: als jij de docent bent, ben jij de volwassene, je hebt te maken met onvolwassen leerlingen. Ook een meisje van 16,5 jaar is onvolwassen. Blijf daar gewoon vanaf. Bovendien heb je een afhankelijkheidsrelatie: jij bent docent, jij bepaalt de cijfers, jij bepaalt de proefwerken, jij bepaalt of een leerling over gaat of niet."

Het is volgens de wet verboden, maar stiekem gebeurt het dus toch nog best vaak. Hoe zit dat bij jou op school? En was dat toen een kwestie van smerigheid of dacht je: dat is ware liefde?

Gepubliceerd op 14 maart 2011
ADVERTENTIE
Proefstuderen vanuit huis? Wil je vóór dat je een studie kiest, zeker weten of het qua inhoud is wat je ervan verwacht? Dat kan! Volg één van de vijf online proefstudies en ontdek hoe het is om aan de universiteit van Wageningen te studeren. Je volgt videocolleges en maakt opdrachten, gewoon vanuit je slaapkamer. Je wordt begeleid door studenten, die je vragen kunt stellen over de inhoud van de proefstudie of gewoon over het studentenleven! Alles is vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

Meld je aan!