Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Leerlingen kunnen examen niet maken door computerstoring

Leerlingen kunnen examen niet maken door computerstoring

Op het Dongemond College in Raamsdonksveer konden 20 á 35 vmbo-kb leerlingen door een computerstoring hun digitale examen Nederlands niet maken. Zij werden naar huis gestuurd. 

De leerlingen zaten klaar voor het digitale examen Nederlands, toen de computers het voor gezien hielden. "De toets startte gewoon op, maar na vraag 1 konden ze niet meer verder. Het gekke is dat het examen op onze andere locatie in Made het wel gewoon deed", vertelt bestuursvoorzitter van het Dongemond College Geert Steenbakkers aan Scholieren.com.

Spanningsboog

Steenbakkers: "We hebben de leerlingen laten wachten terwijl het probleem werd uitgezocht. Na een uur deden de computers het weer en kon het examen in principe worden afgemaakt, maar we hebben toch besloten dat de leerlingen naar huis mochten. Na zo lang wachten is je spanningsboog verdwenen en is je concentratie niet meer optimaal. Ook wilden we ons rooster niet in de soep laten lopen."

De leerlingen zijn naar huis gestuurd met een brief met uitleg voor hen en hun ouders. Het examen zal opnieuw worden ingepland, maar daarbij zal rekening worden gehouden met het drukke schema van de scholieren. "We zullen het nieuwe examen op een dag inplannen dat de leerlingen nog niets hebben, zodat het ze geen extra stress oplevert", aldus Steenbakkers. 

Rustig

De rust is weer wedergekeerd op het Dongemond College. Geert Steenbakkers: "De leerlingen bleven ondanks de onduidelijkheid allemaal enorm rustig. Nu zijn de vmbo-bb'ers bezig met hun examen Nederlands en alles verloopt gelukkig zonder problemen."

Update 12 mei:

Geert Steenbakkers laat weten dat het examen door CITO ongeldig is verklaard en dat de leerlingen hem maandag om 9 uur 's ochtends opnieuw moeten doen. 

Gepubliceerd op 11 mei 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

E.

E.

Tsja, Apple...

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.