Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Kom maar op met die examenuitslag!

Kom maar op met die examenuitslag!

Door Lisa

Naar de Helse Donderdag kijk ik, in tegenstelling tot veel klasgenoten, stiekem al jaren uit. Het is simpel: je krijgt een positief telefoontje, gaat naar school om je voorlopige cijferlijst op te halen en het eindeloze feesten volgt. Beter kan haast niet, toch?

Eigenlijk hoor ik niets dan positieve verhalen. "Als je elk jaar over bent gegaan, moet slagen niet zo'n probleem zijn," hoorde ik mijn moeder vorige week nog zeggen. Klinkt logisch, maar toch trillen klasgenoten zó hard van de zenuwen voor de uitslag dat ze een aardbeving zouden kunnen veroorzaken.

Maar ik niet, hoor. De dagen voor de uitslag kom ik door met bankhangen, mijn verzameling kameropruimsmoesjes uitbreiden en oude schriften verbranden. Ik heb helemaal geen last van stress. Ik, zenuwachtig? Laat me niet lachen.

Liegen

Heb je me al door? Stiekem zit ik namelijk keihard te liegen. In werkelijkheid flitsen er dagelijks verschillende rampscenario's door mijn hoofd: wat als ik alle Willems door elkaar heb gehaald bij geschiedenis? Wat als ik dat uitgestelde examen Frans hartstikke verknald heb? Misschien heb ik zelfs wel per ongeluk een opdracht overgeslagen bij maatschappijwetenschappen! Je weet maar nooit... Langzaam maar zeker begint de stress mijn lichaam te vergiftigen.

Op feestjes vragen belangstellende vrienden: "Hoe is het gegaan? Ben je zenuwachtig? Jij? Da's toch nergens voor nodig, joh!" Ik kijk ze begripvol aan en lach stilletjes mee. Zij weten niet dat mijn vingernagels getransformeerd zijn in bebloede stompjes.

En dat is niet de enige onhandige blunder die ik de afgelopen weken heb begaan. Door de stress verbrandde ik ook nog eens mijn inmiddels opgezwollen hand aan het kokende theewater, ben ik van de trap gevallen en vergat ik dat ze in Londen met ponden betalen. De situatie wordt een beetje onhoudbaar zo.

Knikkende knieën

Als Helse Donderdag bij me aanklopt zit ik vast en zeker met knikkende knieën en betraande ogen naast de telefoon. En het grappige is: als ik een positief telefoontje krijg, zijn al die verschrikkelijke zenuwen helemaal voor niets geweest. Pffff. Van uitslag krijg je alleen maar uitslag.

Gepubliceerd op 10 juni 2013
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

T.

T.

Echt leuk geschreven! :)
Je mag best zenuwachtig zijn hoor! Ben ik ook, ik krijg de uitslag woensdag! Nog maar een paar daagjes en nu is het dus tijd om toch nog eventjes chillen. En dan maar hopen op een diploma! En niet de o zo gevreesde herexamens!

8 jaar geleden