Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Kleine dingen. Vieze dingen.

Kleine dingen. Vieze dingen.

Door Naomi

Als vriendinnen een jaar geleden vertelden dat ze ruzie hadden met hun vriendjes, dan was ik altijd benieuwd waarom. "Kleine dingen en irritaties" was altijd het antwoord. Ik begreep daar dan niets van.

Kleine dingen zijn toch zonde om ruzie over te maken? Zie je elkaar dan teveel? Kan je het dan niet beter uitmaken? Maar sinds dit weekend snap ik het donders goed.

Ik lig samen met mijn vriendje in bed en ik moet heel nodig plassen. Hij studeert al en woont bij twee vrienden, met wie hij de wc deelt. Als ik bij hem ben, houd ik mijn plas en poep liever op tot ik weer thuis ben, want die herenplee is abnormaal smerig. Druppels op de vloer en dubieuze haren op de rand.

Maar goed, áls ik moet plassen, dan moet ik echt. Ik kruip uit bed, trek een joggingbroek aan en loop op mijn blote voeten naar de wc. Eenmaal terug in bed kijkt mijn vriendje me vies aan "Gatver, hartstkke ranzig dat je op je blote voeten naar de wc gaat en al helemaal dat je daarna met die vieze voeten in mijn bed tegen me aanligt!" Oh, oeps, niet over nagedacht. Volgende keer doe ik wel sokken aan.

Knippen ja. Maar niet op bed.De avond daarna loop ik brandschoon gedoucht zijn slaapkamer in. Mijn vriendje zit zijn teennagels te knippen op zijn bed, waarbij hij de afgeknipte nagels op zijn bureau legt. Natuurlijk schiet één van zijn nagels in mijn tas en blijven er wat afgebrokkelde nagelresten bij mijn hoofdkussen liggen. Godverdomme, en hij durft boos te zijn over mijn pisvoeten?

Het lijkt hem niets te kunnen schelen, maar ik kijk hem vies aan en zeg: "Vind je die gore nagelresten bij mijn kussen en tas niet ranziger dan mijn pisvoeten onder de dekens?" Wat volgt, is een lange discussie over wat smeriger is en waarom. Onmogelijk om tot een conclusie te komen.

Ineens moet ik denken aan de vriendjes van mijn vriendinnen. Ik snap nu dat ze ruzie krijgen over kleine dingen. Dat zijn irritaties, dat is menselijk. Dat betekent niet dat je elkaar te vaak ziet. En da's zeker geen reden om het uit te maken. Een vriend van ons kwam tot een betere oplossing.

Mijn vriendje mag voortaan van één voet z'n teennagels knippen in bed, en ik hinkel op één been naar de WC.

Gepubliceerd op 9 april 2011
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

Héél goed idee van Simon dat je voortaan je eigen foto's bij het artikel zet; maakt het zoveel levendiger en persoonlijker.

11 jaar geleden

N.

N.

Ja! Inderdaad! Alleen Kim, het 'ieuw ieuw ieuw' vind ik niet echt bij de foto's passen. Gaaaadverdaaaaammeeeee is toch het betere woord denk ik?

11 jaar geleden

L.

L.

Ja, of: op mijn hoofddkussen. LEKKER.

11 jaar geleden

N.

N.

Ja! Of: oeh nice, op mijn hoofdkussen, kun je niet meer resten laten vallen en weg laten schieten? Haha hmmmmm

11 jaar geleden

A.

A.

ieeeeeeeew die tenen zijn echt heel vies

11 jaar geleden

D.

D.

Dat is echt vies

9 jaar geleden