Klein zijn is wel degelijk fijn!

Klein zijn is wel degelijk fijn!

Door June

Ondanks het feit dat ik nergens bij kan in de Albert Heijn, ik altijd op iemands schouders moet zitten tijdens een concert (dan zie ik de artiest tenminste nog) en ik minstens een keer per week moet aanhoren hoe klein ik wel niet ben, worden de voordelen van mijn lichaamslengte eigenlijk amper benadrukt. Vandaar dat ik bij deze de liefde verklaar aan mijn lengte.

Welvarend mens

Wanneer ik een restaurant(je) binnenloop, en vervolgens een kindermenu bestel, word ik totaal niet raar aangekeken door de obers. Dit heeft mij in de afgelopen jaren het nodige geld heeft bespaard. Net als het bemachtigen van kindertickets voor een pretpark trouwens.

Een andere meevaller is dat ik nooit geld uit hoef te geven aan extra beenruimte in het vliegtuig. Onlangs zat ik met een vriendin in het vliegtuig; waar zij de hele reis last had van te weinig beenruimte, realiseerde ik me hoe gelukkig ik mag zijn met mijn kleine beentjes. Want: beenruimte genoeg voor mij! Al die geldbesparingen, met dank aan mijn lengte, heeft me op financieel sowieso al tot een welvarender mens gemaakt.

Steun en sportiviteit

Alhoewel ik soms een beetje irritant ben, maakt mijn lengte dat meteen weer goed met een liefdevolle houding naar de medemens. Wanneer ik met vriendinnen ben, hebben ze namelijk vaak onvoorwaardelijke steun aan mijn schouders. Ze kunnen het meestal niet laten om met hun armen op mijn schouders te leunen. Wat moet je zonder zo'n steun en toeverlaat?

Daarbij maak mijn één meter achtenvijftig van een hoop alledaagse handelingen sportieve activiteiten. Terwijl ik bezig ben met koken, klim ik constant de kasten weer op en af om van alles te kunnen pakken (borden, glazen, peper, zout, et cetera). Mijn conditie wordt dus voortdurend op de proef gesteld én verbeterd. Makkelijk calorieën verbranden zo. 

Langere jongens

Ik val op jongens die langer zijn dan ikzelf. En om zo'n jongen te vinden, hoef ik eigenlijk niet (lang) te zoeken. Integendeel. Het is nogal zeldzaam als ik een jongen tegenkom die kleiner is dan ik. Daarnaast vinden jongens het vaak ook nog eens schattig als een meisje klein(er) is.

Ook ben ik altijd gegarandeerd van een goede plek op een groepsfoto. ''De kleintjes moeten vooraan staan!'', wordt er dan geroepen. Heel chill, zo sta ik vaak goed op de foto.

Klein zijn is fijn!

Dus mede-kleintjes: stop met het balen van je lengte. Er zijn immers zoveel leuke voordeeltjes die het kleine aantal negatieve dingen in het niet doen vallen. Klein zijn: ik vind het écht ongelofelijk fijn!

 

Gepubliceerd op 13 oktober 2016
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.