​​Kays (14) moeder deed mee aan ‘De Bachelor’ 

​​Kays (14) moeder deed mee aan ‘De Bachelor’ 

In detail praten met je ouders over hun date- en liefdesleven, dat hoeft voor de meesten niet. Laat staan het met eigen ogen zien, op televisie, waar ook de rest van Nederland en België naar kijkt. Voor Kay Kemper (14) was dit de werkelijkheid.

Haar moeder Sanne deed mee aan de Vlaamse versie van De Bachelor. Hoe vond Kay het om haar moeder hierin te zien? Wat vond ze minder leuk aan het programma? En wat vindt ze überhaupt van het programma?

Fabrizio

"Mijn moeder had eerder al verteld dat ze misschien mee zou doen aan het programma", vertelt Kay. "Toen ze later te horen kreeg dat ze was geselecteerd, deelde ze dat meteen met mijn zusje en mij. Ze wilde zeker weten dat we het goed vonden, maar wij vonden het alleen maar leuk."

Dit jaar streden vijftien vrouwen in de Vlaamse Bachelor om Fabrizio. Kays moeder, Sanne, was daar één van. "Ik vond Fabrizio en mijn moeder wel bij elkaar passen. Ze houden allebei van muziek, hebben dezelfde humor en dezelfde persoonlijkheid", zegt Kay. "Ik had het wel leuk gevonden als ze samen waren geëindigd. Ik stelde me voor dat ze wel gelukkig zouden zijn samen." Helaas voor Kay was dit uiteindelijk niet het geval.

Even geduld

Sanne is voor de opnames drie weken in Griekenland. Kays vader komt gedurende die tijd bij Kay en haar zusje in huis. "We hebben één keer gefacetimed en heel af en toe app’ten we", vertelt Kay over het contact met haar moeder. "In het begin vond ik het moeilijk om zo weinig contact te hebben, normaal is ze altijd bij me. Maar op het gegeven moment wende het wel. Zolang ze het maar leuk heeft, dacht ik."

"Ik vond het fijn om haar na die tijd weer te zien", gaat Kay verder. "Ik was heel benieuwd hoe het programma voor haar was. Ze mocht alleen niet alles vertellen over wat er allemaal was gebeurd." Voor de details moeten Kay en haar zusje wachten tot de afleveringen worden uitgezonden. "We hebben alles samen gekeken. Het was leuk, maar vooral heel gek om mijn moeder zo op tv te zien. Als mijn moeder ging zoenen, zei ze 'niet kijken!', maar ze vond het vooral leuk dat ik het programma meekeek."

Televisie versus reality

"Als moeder is ze heel lief voor mijn zusje en mij, ze is er altijd voor ons", vertelt Kay over Sanne. "Ze zegt wat ze denkt, dat is wel terug te zien in het programma. Maar soms brachten ze haar heel gemeen naar voren. Dan vertelde mijn moeder dat iets heel anders ging dan hoe ze het op beeld brachten. Er zijn ook geruchten rondgegaan over mijn moeder en dat vind ik niet leuk, maar ik weet wat waar is, dus ik trek mij er niets van aan."

"Het grappigste moment uit het programma vond ik de teamopdracht", gaat Kay verder. "Hierbij moest mijn moeder een hindernisbaan doen. Dat deed ze wel goed, ze is erg fanatiek. Wat ik minder leuk vond, was dat de andere meiden soms slecht over haar praatten. Sommigen zeiden over mijn moeder dat ze het niet vonden kunnen dat ze met Fabrizio had gekust op de eerste date. En dat ze Fabrizio en mijn moeder niet bij elkaar vonden passen", geeft Kay als voorbeeld.

Zelf zou Kay niet meedoen aan het programma. "Ik zou het best wel spannend vinden. Er zijn super veel meiden en het lijkt me niet leuk om niet gekozen te worden." Wel is Kay binnenkort te zien op YouTube. Zij, haar zusje en Sanne starten een YouTube-kanaal. De beste vriendin van Kays moeder, Yaël, die meedeed met de Nederlandse Bachelor, komt er ook veel in voor. "Super leuk!", aldus Kay.

Lees ook
Puberen zonder moeder

Gepubliceerd op 1 augustus 2022
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.