Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Joran: no such thing as bad publicity

Joran: no such thing as bad publicity

Door Lily

Joran in Peru.Het onvoorstelbare is gebeurd; er is een programma populairder geworden dan X-factor. Veel programma?s streden om deze felbegeerde titel maar het kan haast niet anders of het NOS journaal is als winnaar uit de bus is gekomen. Allemaal dankzij een Peruaans meisje met een onuitspreekbare (nou ja, ze heet Stephany maar ze heeft nog drie namen) naam.

Onze eigen Joran van der Sloot is nu een internationale celebrity. Maar dan wel vanwege het feit dat hij meisjes in hotelkamers vermoordt. Ach, ze zeggen wel eens: er bestaat niet zoiets als ?slechte publiciteit?.Laten we eerlijk wezen; Joran wordt dan wel gezien als zware crimineel, maar is toch boven alles een mediaspektakel. Honderden programma?s zijn gewijd aan onze Nederlander en tijdens de uitzending van Peter R. over Natalee Holloway hield heel Nederland zijn adem in. Toen deed Peter R. al heel erg Peter R.-achtig tegen Joran. ?Jij hebt dat meisje toch vermoord, hè? Dat was jij toch? Heb jij dat niet gezegd dan? Jawel toch?? Hij was zijn superirritante zelf en ontmaskerde Joran, waar elke huiskamer een daverend applaus voor gaf. Er werd zelfs een liedje geschreven over zaak Holloway (diep in de zee?). Wat een show.

Nu is 'ie in Peru, wéér ergens in het buitenland, ik zie het patroon. Hij schijnt ditmaal huilend toegegeven te hebben, waarschijnlijk doodsbang meneer R. De Vries weer achter zich aan te krijgen. Dan maar in de Peruaanse gevangenis. Heel verstandig, en ik hoop dat het hiermee afgelopen is. De media-aandacht rondom Joran moet ophouden.

Kent iemand Willem van Eijk? Volgens Wikipedia één van de beruchtste seriemoordenaars van Nederland, maar Joran is veel bekender geworden (die naam zal trouwens wel omlaag gaan in de ranglijst van populaire babynamen). Hij doet dingen fout ja, hij is een crimineel, maar bepaalt niet de kwalijkste. Waarom is Joran al die aandacht waard? Het is een serieuze zaak, het gaat hier over moord. Het is geen populariteitswedstrijd.

Gepubliceerd op 11 juni 2010
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

E.

E.

ik vind het wel goed dat yoran van de sloot eindelijk gevangen is gezet ik haat dat joch echt hoor wie vermoord er nou een meisje dan zit er toch echt een draadje bij je los of niet?

11 jaar geleden

D.

D.

Ik hoop niet dat het meisje een journaliste was, die uit wilde zoeken wat er nu wel waar was en wat niet ingehuurd door Holloway of een peter (niet slim bij zo'n instabiel jongetje).. dat zou wel de bekende klepel zijn maar dat zou je toch nooit horen. Tegenwoordig moet je wel vergaan als journalist om achter de waarheid te komen. Misschien is die meisje iets te ver gegaan.

11 jaar geleden

D.

D.

joran word in de gevangenis verkracht en vermoord en daarna in de hens gezet. lkkr voor die tsjappie

11 jaar geleden

S.

S.

ze mogen hem van mij meteen aan de hoogst boom hangen

11 jaar geleden

J.

J.

ik heb gehoord dat hij zelfmoord gepleegt heeft :D

11 jaar geleden

I.

I.

laat hem maar creperen in die peruaanse gevangenis. het zijn de slechtste gevangenissen. hoort-ie thuis.

11 jaar geleden

N.

N.

ik geef je groot gelijk, gj:P

11 jaar geleden

E.

E.

nou......
hy kan dan wel slechte dingen doen maar...
hy blijft een lekkerding :$
dat meisje stephanie had ook beter moeten weten!
als je weet dat hy al iemand (perongeluk ) heeft vermoordt.
ga je tog niet in zijn prive dingen loppen snuffelen ...nou sorry hoor maar dat is wel het domste wat ze had kunnen doen .
ik had presies hetzelfde gedaan als ik joran was geweest , je gaat tog niet zonder toestemming in andermans spullen kijken !!!!

xxxjes me

11 jaar geleden

N.

N.

hoe koen je hem nou knap vinden :I
en weet je zeker dat je echt iemand zou vermoorden omdatie op je laptop kijkt? :s

11 jaar geleden