Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Jongen krijgt onterecht rijbewijs terug, maar naait zichzelf via Snapchat

Jongen krijgt onterecht rijbewijs terug, maar naait zichzelf via Snapchat

Door Oscar

Ken je het verhaal van die jongen die onder invloed met de Tesla van zijn pa een gevel kapot reed en door een administratieve fout gelijk weer zijn rijbewijs terugkreeg? Nou, die jongen vond het nodig om op Snapchat "Wat de kk ik mag gewoon weer rijden" te posten en is zijn papiertje toch weer kwijt.

In de nacht van 17 op 18 augustus maakte Thomas (18), met de nodige drank en drugs achter de kiezen, brokken in zijn woonplaats Bilthoven. Na een korte achtervolging reed hij een voorgevel aan gort. De bewoners van het beschadigde huis waren destijds op vakantie.

Foutje

Thomas kreeg door een fout van de politie zijn rijbewijs opeens thuis gestuurd. Wat was er gebeurd? Agenten hadden het papiertje verzonden naar het CBR, terwijl het eigenlijk richting het OM had gemoeten. Bij het CBR dachten ze vervolgens: wtf?, en gaven Thomas zijn rijbewijs terug.

"Op dit moment hebben wij geen reden om uw rijbewijs te houden", stond in de bijbehorende brief van het CBR. Maar zo'n reden was er dus wel.

Snaplek

Voor Thomas kwam het weerzien met zijn geplastificeerde rijbevoegdheid ook als een verrassing. Hij uitte dit op Snapchat op poëtische wijze: "Wat de kk ik mag gewoon weer rijden". Bij deze caption stond overigens een foto van zijn zojuist teruggekeerde rijbewijs.

Een van Thomas' volgers op Snapchat besloot de snitch uit te hangen en tipte de redactie van RTV Utrecht. Het verhaal ging als een lopend vuurtje en kwam diezelfde dag nog bij het OM uit. 's Avonds stonden er al agenten voor de deur van de Bilthovense Thomas met de boodschap: rijbewijs. Inleveren. Nu. 

En zo geschiedde. Zodoende krijgt Thomas voorlopig niet de auto, maar de fiets van z'n pa mee. 

Gepubliceerd op 7 september 2017
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.