Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Jankwijven en djembés verstoren examens

Jankwijven en djembés verstoren examens

Door Roos

Djembé-lessen verstoorden woensdag het vwo-examen biologie op het VAVO Lyceum in Zeist. Het tromgeroffel hield minutenlang aan, tot grote ergernis van de gespannen eindexamenkandidaten. 

De scholieren wisten niet wat ze hoorden toen er luid tromgeroffel uit het lokaal beneden hen opsteeg. "Toen de trommelaars na een aantal minuten nog steeds van geen ophouden wisten, keken we elkaar kwaad aan," vertelt de getroffen scholier Charlotte Tielen ons. Zij diende dan ook een klacht in bij het LAKS over de geluidsoverlast.

Twintig minuten trommelen

Toch duurde het een lange tijd voordat één van de surveillanten het trommelen een halt toeriep. "Wij durfden niets te zeggen, want ons was duidelijk verteld dat we problemen zouden krijgen als we één woord wisselden", vertelt Charlotte. Ze begrijpt niet dat dit kon gebeuren. "Overal binnen de school hangen briefjes op de deur met 'stilte, examens'."

De djembé's hebben Charlotte en haar klasgenoten behoorlijk uit hun concentratie gehaald. Gelukkig heeft de school er na een belletje van het LAKS voor gezorgd dat de stilte wederkeerde.

Janken

Naast de denderende djembé's, bereikte nog een bijzondere klacht het LAKS. Een jongen belde op om te vertellen dat zijn concentratie ernstig verstoord werd door twee huilende meisjes. Zij vonden het examen waarschijnlijk te moeilijk en barstten in tranen uit. De jongen had geen meelij met zijn jankende klasgenootjes en diende een klacht in. 

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2014.

Gepubliceerd op 17 mei 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

L.

L.

Die huilende meisjes waren bij ons op school -.-

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.