Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Jaloers op shopmeisjes

Jaloers op shopmeisjes

Door Joca

Bloedirritant zijn ze, maar stiekem vind ik ze ook heel fascinerend: blije shopmeisjes die het op 'n gillen zetten bij de opening van een nieuwe Primark, H&M of andere totaal inwisselbare kledingzaak. Hun blijdschap maakt mij jaloers.

Ook al is de kleding waar ze van dromen al vaal en kapot na drie keer wassen, ze blijven lachen en gillen. Platgedrukt worden tijdens de uitverkoop vinden ze juist leuk. Er is nooit een reden om treurig te zijn. Zelfs niet als er berichten verschijnen dat hun skinny jeans in elkaar zijn gezet door mensen die bijna niks betaald krijgen.

Shoplog

Dat laatste zou je onverschillig kunnen noemen. Ik denk echter dat het ook een kwaliteit is. Mijn chagrijn zonder daden maakt de wereld geen betere plek. De shopmeisjes zorgen ervoor dat ze zelf in ieder geval altijd hysterisch vrolijk zijn.

Op hun blogs houden ze fanatiek al het nieuws over nieuwe winkels bij. Ik zie groepjes in mijn woonplaats Arnhem op straat foto's maken van de oude Bijenkorf, die wordt verbouwd tot een Primark. Tussen de hartjes en glittertjes door zie ik hun wishlists voor jurkjes die ze bij de opening willen kopen. Een week erna zie ik videoblogs verschijnen vol rijen meisjes, dranghekken en kleding in neonkleuren. Zelfs fans van MainStreet zijn niet zo fanatiek als de shopmeisjes.

Tonijn

Op dit moment herken je mij aan mijn verwarde gezicht tijdens het winkelen. Dat wordt snel anders!Zou ik ook zo kunnen zijn? Ik vraag het me steeds af bij het zien van de filmpjes, blogs en Instagram-kiekjes. Het lijkt me namelijk geweldig om hysterisch gillend van blijdschap een winkel in te kunnen rennen. Dat hoeft dan geen Zara te zijn. Wat moet ik immers met al die kleding? Nee, doe maar een supermarkt.

In een slaapzak ga ik dan voor de ingang van de Albert Heijn liggen. Als de deuren openschuiven, sprint ik gillend de winkel in en grijp een verse tonijn. Daarna streep ik de vis af van mijn wishlist (ook wel bekend als boodschappenlijstje). Na afloop schrijf ik tientallen shoplogs over mijn boodschappen. En het belangrijkste: ik ben dankzij die tonijn van de Appie de gelukkigste van de wereld.

Schrik dus niet als je mij extreem veel fashionblogs ziet liken. Verklaar mij ook niet voor gek als je mij tegenkomt bij de Primark. Ik heb nog genoeg te leren van de shopmeisjes.

Gepubliceerd op 17 mei 2014
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

S.

S.

Echt een van je allerbeste blogs man, chapeau.

9 jaar geleden

R.

R.

Ik begrijp écht niet waarom er mensen zijn, vooral zelfbenoemde fashionista's, die liever een Primark willen dan een Bijenkorf.

In de UK wordt de Primark beschouwd als de Zeeman. Waarom gaan al die mensen dan ook niet naar de facking Zeeman?

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.