Inspiratie nodig voor je pws of sectorwerkstuk?

Rijksmuseum

Het bedenken van een goed onderwerp voor je profielwerkstuk of sectorwerkstuk kan soms best lastig zijn. Het Rijksmuseum denkt graag met je mee!

Bekijk de vijf online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt.

Lucelle Comvalius - Docente maatschappijleer en leraar van het jaar

Lucelle geeft je allerlei invalshoeken van waaruit je een onderwerp kunt kiezen voor je profielwerkstuk over het Rijksmuseum. Denk bijvoorbeeld aan belangrijke vrouwen in de kunst, hoe het Rijksmuseum meer jongeren kan trekken en het belang van plannen.

Nina Juffermans – Journalist, tekstschrijver voor o.a. de website Beleef de Nachtwacht

Wil je een werkstuk maken over het Rijksmuseum, maar heb je nog geen idee hoe? In deze eerste masterclass deelt Nina Juffermans tips over de verschillende mogelijkheden van het Rijksmuseum als onderwerp. Je kunt kiezen voor verhalen achter de kunst, of de beveiliging van het museum, en ze brengt je op nog veel meer ideeën.

Katrien Keune – Hoofd Science bij het Rijksmuseum

Katrien Keune weet alles over hoe je de bèta vakken kunt koppelen aan kunst. Ze vertelt in deze video bijvoorbeeld hoe je je pws kunt starten met het doen van verschillende scheikundige practica. Had je er bijvoorbeeld ooit aan gedacht om pigment te maken van een rode kool?

Jan de Hond – Conservator Geschiedenis bij het Rijksmuseum

Jan de Hond houdt zich bezig met geschiedenis en geeft je verschillende tips hoe je gebeurtenissen en ontwikkeling uit de geschiedenis kunt onderzoeken. Welke verhalen vertellen objecten uit de collectie van het Rijksmuseum? En vertelt het Rijksmuseum die verhalen wel op de juiste manier? O en Jan daagt scholieren trouwens uit. Nieuwsgierig hoe? Bekijk de video!

Femke Diercks – Hoofd Toegepaste Kunst bij het Rijksmuseum

Femke Diercks onderzoekt als Hoofd Toegepaste Kunst alle objecten om ons heen en dan vooral hoe die zijn vormgegeven. Je kunt dan denken aan objecten als meubels, glas, zilver en mode. En nog veel meer. Ze stelt daarbij de vraag: waarom ziet het eruit, zoals het eruit ziet? Van vormgeving tot verhalen op bijzondere objecten uit de collectie: er zijn genoeg invalshoeken te bedenken voor een interessant profielwerkstuk. Bekijk de video en laat je inspireren.

Schrijf jij je profielwerkstuk of sectorwerkstuk over iets dat te maken heeft met het Rijksmuseum?

Je maakt dan kans op een studiebeurs t.w.v. 1500 euro en een traineeship

Gepubliceerd op 1 oktober 2020

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.