Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Ik pleeg Twitter-zelfmoord

Ik pleeg Twitter-zelfmoord

Het regent, het is mistig en ik zit met de laptop op schoot in de woonkamer. De twitterapplicatie op mijn laptop vernieuwt elke drie seconden het beeld.

De tweets stromen als rode bloedlichaampjes de hartkamer binnen. Mijn vingers ratelen over het toetsenbord en spuwen de meest komische letter- en woordencombinaties het wereldwijde web op.

Terwijl ik mentions beantwoord, tweets retweet en geniale ingevingen omzet in tweets, denk ik na over het nut van Twitter. Over de zin van Twitter – dat gaat ongeveer op dezelfde manier als nadenken over de zin van het leven: het eindigt in het niets.

Afgetrapte hangplek

Ik maakte mijn account anderhalf jaar geleden aan uit nieuwsgierigheid. Van het volgen van BN’ers ging het naar socializen met vrienden, om te eindigen bij (verwoede?) pogingen grappig over te komen.

Twitter werd voor mij zoiets als een afgetrapte hangplek waar het altijd koud en troosteloos is, waar de lege blikjes bier de zakjes wiet overstijgen, maar waar al die jeugd elke middag weer zit te verkleumen. Mensen die langs de hangplek fietsen vragen zich af hoe die tieners zich daar ooit middag na middag toch kan vermaken.

Maar soms is Twitter ook best leuk. Via Twitter kun je iPads, Macbooks en hotelovernachtingen winnen. Gratis. Via Twitter kun je bijbaantjes vinden, vrienden worden en een relatie krijgen. Via Twitter ontdek je links naar sites met de mooiste natuurfoto’s en de meest getalenteerde hondjes.

Of een halve marathon

Maar Twitter is ook energievretend en verslavend. Twitter is, net als die hangplek, voor buitenstaanders totaal onbegrijpelijk. Elke dag (hoogtepunt: maandag) lees ik op Twitter over mensen die ‘zó-ontzettend-moe’ zijn dat ze ‘nu-eeeecht-de-hele-middag-gaan-slapen’. Alleen bij het lezen al vallen mijn ogen bijna dicht. Zonder Twitter zou ik op zo'n maandagmiddag nog een halve marathon kunnen lopen.

Als ik lees dat een vriend een nieuw paar schoenen heeft gekocht of een acht op Engels heeft gehaald, zit ik verbouwereerd met mijn oude gympen en een zes op wiskunde achter de computer. Terwijl ik zonder Twitter intens gelukkig zou zijn met mijn zesje. Op wiskunde.

Pruttelende hersenpan

Kort gezegd: de voordelen wegen voor mij niet langer op tegen de nadelen. Ik hoef geen gratis iPad, Macbook of hotelovernachting. Ik stop daarom per direct met het beantwoorden van mentions, ik annuleer alle geniale ingevingen die vanuit mijn pruttelende hersenpan naar boven komen en ik typ verwijder Twitter in op Google.  

Dat blijkt echter nog een karwei. Na in drievoud en in achttien talen aangegeven te hebben dat ik Twitter écht wil verwijderen, is-‘ie definitief verwijderd. Dacht ik. Als ik binnen dertig dagen nog één keer inlog, zijn alle verwijder-acties ongedaan gemaakt. Slim hoor.

Die dertig dagen moet ik zien te overleven. Daarachter wacht mij een zorgeloos leven zonder pottenkijkers en zonder afleiding als ik echt-even-heel-hard-met-school-bezig-moet.

Nu mijn Facebook-verslaving nog overwinnen.

Gepubliceerd op 29 december 2011
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

K.

K.

Die vergelijking met die hangplek. Magnifique.

10 jaar geleden

S.

S.

Ik vind facebook heel verslavend. Als ik iets grappigs schrijf, dan krijg ik een warm gevoel van binnen als daar een duimpje (of 2!) bij komt te staan.

10 jaar geleden

W.

W.

Inderdaad, zoals Kim het al zegt: Magnifique stukje.

Maar was 't je doel om mij te overtuigen dat ik mijn twitter moet verwijderen? Het is je iniedergeval gelukt, ik twijfelde al langer en zeker nu ik facebook heb, heb ik geen twitter meer nodig ;-)

10 jaar geleden

K.

K.

Soms, als ik in m'n eentje ben en een -in mijn ogen- hilarische (woord)grap bedenk, denk ik: daar zou ik een twitteraccount aan voor moeten maken. Voor 'n Facebookstatus vind ik zoiets toch minder geschikt.

10 jaar geleden

W.

W.

Kim: Dan whatsapp je 'm toch naar een paar vrienden. ;)

10 jaar geleden

S.

S.

Asotwitteraar? Niets dan vrijgevigheid. Alsmaar geven geven geven. Ik ben de moeder Theresa van Twitter.

10 jaar geleden

J.

J.

Het is mij 3 uur lang gelukt. 3 UUR LANG!!!
Sorry, maar ik ben echt trots. Nu ben ik gewoon weer een junk. Yes.

Maar, waarom zou Facebook dan ook gelijk verwijderd moeten worden? Wat is dit? Iedereen wilde eerst een internet identiteit en nu slaat het ineens om in geen internet identiteit willen.. Super raar. Doe gewoon wat je leuk vind en Twitter is super handig. Net als Facebook.

10 jaar geleden

J.

J.

@Simon: De moeder Theresa. Jij wel. En mij unfollowen.

10 jaar geleden

I.

I.

Hahaa, heb ik al 2 keer gedaan volgensmij,, Niets aan die twitter...

10 jaar geleden

N.

N.

ik heb een maand geleden met pijn in mijn hart mijn facebook-account verwijderd. maar ik kan je verzekeren dat je er een stuk gelukkiger van wordt, en er enorm veel vrije tijd aan overhoudt. dus ik zeg: gewoon doen!

10 jaar geleden

W.

W.

Poging mislukt.

10 jaar geleden

U.

U.

IMHO lijk jij wel een klein beetje op (een jongere versie van) guus meeuwis.

10 jaar geleden

K.

K.

Ik ben zó benieuwd naar Tjeerds reactie hierop.

10 jaar geleden

J.

J.

Toen ik dit stuk aan het lezen was, zag m'n moeder de foto en vroeg ze wat Scholieren.com over Guus Meeuwis had geschreven. True story.

10 jaar geleden

C.

C.Haha ik snap je moeder helemaal.

Is het misschien een leuk idee om iets te schrijven over look-alikes?

Gewoon op jullie redactie onderling? Of indien dat niet genoeg materiaal oplevert bij scholieren op straat? :D

xX

10 jaar geleden

J.

J.

@Creative:
Op zich wel een leuk idee ja. Hoofdredacteur Simon lijkt namelijk als twee druppels water op Scarlett Johansson.

10 jaar geleden

S.

S.

I wish. Mensen zeggen wel eens dat ik lijk op Barack Obama, maar dan heb ze het denk ik vooral over zijn leiderschapsstijl.

10 jaar geleden

C.

C.


Woohoo ik heb een goed ideee
Of wacht, was dat sarcasme?
anyways toch bedankt voor mijn idee goed vinden :D
*doet vreugde dansje*

@Jorosaurus:

10 jaar geleden

I.

I.

Bedankt voor dit bericht ! Ik ben alvast blij om niet op Twitter noch op Facebook te zitten :)

En ook bedankt om jullie reacties vol cynisme met ons te delen ;)
vond ik heel grappig XD

10 jaar geleden