Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Ik en mijn computer

Ik en mijn computer

Door Esmee

Ik zie mezelf graag als iemand die niet freakt op de laatste aps, widgets en gadgets voor je smart/I-phone. Ik heb helemaal nade niks noppes met de zogenaamde "online vriendschappen" zoals op hyves, facebook, myspace of twitter. Ik doe niet aan al die toestanden mee.

Ik dacht dat ik me dan ook prima zonder computer zou redden als het moest, tot begin meivakantie de centrale thuiscomputer crashte.
Needless to say, dat ik daar nu HEEL anders over denk.

Frustraties en cola

Het mag duidelijk zijn: ik ben geen computergenie en vaak rommel ik ook gewoon maar wat aan, maar ja, als de rest van je familie nog maar net aan het aan/uitknopje weet te lokaliseren, moet je toch wat.

Dus dat deed Esmee wel even, die computer fiksen: hoe moeilijk kan het immers zijn?

Stom, stom, stom!!

Na alles (van installatiediskettes installeren tot tijdrovende scans uitvoeren) te hebben geprobeerd om via mijn computer een verbinding met de hopeloos verloren centrale computer te maken, was ik vier uur en twee liter cola light verder.
Na twee dagen lang mijn complete vocabulaire aan woorden-die-door-hoofdredacteur-Simon-niet-worden-goedgekeurd te hebben losgelaten op beide computers (en soms ook op mijn jongere broertje) was ik geen steek verder en mijn humeur liep hard achteruit.

Handige buurmannen

Gelukkig kan ik altijd wel terecht bij een van mij buurmannen met mijn vragen des levens. Of het nou is hoe ik mijn fiets weer deblokkeer of, in dit geval, hoe ik die  verdomde bak "vooruitstrevende technologie" weer zo ver kreeg dat, het scherm iets anders aangaf dan "er is een fout op getreden".

En ja hoor, een dag later deed de computer het weer.

Tenminste, dat dacht ik.

Enkele reis Noordzee

Inmiddels zijn we meer dan een maand verder.

Resultaten tot nu toe: de centrale computer loop zo'n twee keer per dag vast en het internet wordt vaak, als het langer dan een uur in gebruik is, plotseling afgesloten en wil dan niet meer op starten voor de komende 24 uur. Niet echt handig wanneer je een latijnvertaling nodig hebt, kan ik je vertellen.
En de sfeer? Hmm.

Gepubliceerd op 10 juni 2010
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

Oei wat een tegenvaller. Succes met je computerloze tijd verder.

11 jaar geleden

A.

A.

Gheghe, dat ken ik!
Sterkte nog (niet dat je er veel aan zal hebben..) :)

11 jaar geleden

L.

L.

ik verwijs je dan toch echt door neer aan computespeciaalzaak, ik herken je probleem en heb gelukkig nog geen week een nieuwe laptop!! good luck!

11 jaar geleden

R.

R.

Omg, is toch gewoon een kwestie van een backup maken als hij het even doet en vervolgens opnieuw Windows (7) installeren..?
Als je geen Windows Disk hebt liggen (het komt voor xD) moet je gewoon bij een vriend(in) ff eentje van PB branden..
Succes drmee!

Cheers

11 jaar geleden

E.

E.

@ Rick
Het is nog een 'oude' computer dus er staat windows 3 op. En geloof me ik heb denk ik wel 10 pogingen gedaan om een back-up te maken, en elke keer als de computer "klaar" is het met het maken van een back-up (en als ik dan vervolgens weer de computer aan-uit heb gezet) geeft deze aan nog geen back-up te hebben gemaakt.

Dus zo eenvoudig is het in dit geval niet. Helaas...
-_-"

11 jaar geleden

H.

H.

@Esmee:

Windows 3 eh?
Misschien eens tijd voor een hard en software upgrade? Gebruik anders een 3rd party programma om een back up te maken...

11 jaar geleden

B.

B.

A) Windows 3 OMG nostalgie =D
Maar wel heel oud en is een van de redenen waarom hij het niet meer doet waarschijnlijk (slijtage, technische achterstand)
B) Het is Windows XD.
Tip: Neem een nieuwe(re) computer en zet (/ laat) er Linux op.

11 jaar geleden

M.

M.

Wow jij bent lekker op dreef. Voor je het weet sta je in de keuken en maak je lekker sandwiches voor hongerige mannen. Ik wou dat meer vrouwen als jij dit deden.

-Giving power to women is like giving a gun to a monkey.

11 jaar geleden