Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Ik ben cool, want ik heb #swag

Ik ben cool, want ik heb #swag

Laatst stuitte ik op Twitter op een geheel nieuwe term. Iets dat bij mij geen enkele bel liet rinkelen, namelijk swag.

Het liefste nog met een twitterhashtag ervoor, #swag dus. Hoe, zeg je? 


Als ik er op Twitter naar zoek, vind ik een aantal merkwaardige tweets die doordrenkt zijn van het zelfvertrouwen. Zo schrijft ene MyCrushOnBieber het volgende: “People who unfollowed me can't stand my swag. I got it, it's okay.”

Dat maakt al iets duidelijk, zeker als ik mijn grote vriend UrbanDictionary er even bijpak. Zij beschrijven het woord swag dan ook als: “The way in which you carry yourself. Swag is made up of your overall confidence, style, and demeanor. 'I’m digging that tie dude, I like your swag'.”

Swag blijkt dus een woord te zijn dat een –in mijn ogen- overdreven hoeveelheid zelfvertrouwen aangeeft. Het woord heeft dan ook de massa gevonden door de vele beroemdheden die het woord vaak gebruiken.

Het werd al veel gebruikt door hiphoppers, maar het hek was van de dam toen ook de allergeliefde Justin Bieber ermee aan de haal ging.

Zo schrijft meneer Bieber het volgende: “bieber barber shop. swag swag’”. Over de haarknipbeurt die hij aan een goeie vriend van hem heeft gegeven, á la het originele Bieberkapsel. Mooie manier om je eigen koppie aan de man – lees: hongerige meisjes – te brengen toch?

Zelf ben ik niet zo’n fan van de term. Als je zelfvertrouwen hebt, dan hoef je dat toch niet steeds te verkondingen met een koddige term zoals swag? Wees blij dat je tenminste zelfverzekerd bent en gebruik dat dan ook op gepaste momenten. Niet als je wilt duidelijk maken dat je de mensen die je ontvolgd hebben losers vindt of als je aandacht wilt voor je eigen -toch al wereldberoemde- kapsel.

Het is zomervakantie! Ook onze redactie gaat van de zon genieten. Tot 5 september publiceren we daarom slechts drie artikelen per week, daarna komen we weer op volle kracht terug. En als je ons gaat missen, check dan het beste uit ons archief bij de Klassiekers!

Gepubliceerd op 18 augustus 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

N.

N.

Swag #sucks

12 jaar geleden

K.

K.

Bij Bieber's quote 'swag swag' denk ik aan de waggelende stapjes van een klein geel verdrietig kuikentje dat z'n moeder kwijt is. Zo hulpeloos.

12 jaar geleden

S.

S.

So We African Got #SWAG

12 jaar geleden

D.

D.

Swag? En ik word steeds banger van/voor m'n generatie...

12 jaar geleden

R.

R.

O.O Ik kan alweer een nieuw woord toevoegen aan mijn vocabulaire. Recht onder het kopje 'Komt van z'n leven mijn mond niet uit''.
Net als dat hele straattaal gedoe. Ik dacht dat een geheime taal verzinnen meer iets was voor negenjarige giechelende hartsvriendinnen.

12 jaar geleden

L.

L.

Swag is een Amerikaans woord dat is afgeleid van ?swagger'. Voor meer info kijk op: http://www.rapmaken.nl/wat-is-swag/

12 jaar geleden

L.

L.

Swag is een Amerikaans woord dat is afgeleid van ?swagger'. Voor uitgebreide info check: http://www.rapmaken.nl/wat-is-swag/

12 jaar geleden

L.

L.

Test

12 jaar geleden

L.

L.

Voor meer informatie over swag kijk op:
www.rapmaken.nl/wat-is-swag/

12 jaar geleden

H.

H.

sex wiht a ginger
swag

12 jaar geleden

X.

X.

lol swag is niet ' sex with a ginger '

HAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHA

12 jaar geleden

B.

B.

Justin Bieber heeft Swag

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.