Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Hulp gevraagd: zittenblijven of naar havo?

Hulp gevraagd: zittenblijven of naar havo?

Door Simon

Timo staat op zittenblijven, en niet zo'n beetje ook. Die zes vieren en twee drieën zijn niet meer weg te werken voor het einde van het schooljaar. "Dat ik niet over ga naar 4-vwo staat inmiddels wel vast. Ik moet nu de keuze maken tussen zittenblijven, of een niveautje zakken en in september in 4-havo beginnen."
Timo vindt het vwo best moeilijk, maar het vinden van motivatie voor school is op havo-niveau natuurlijk net zo lastig.

Wat zou jij doen: zittenblijven of een niveau omlaag?

Gepubliceerd op 30 augustus 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

S.

S.

Hoezo niet meer op te halen? Ik heb in diezelfde situatie gezeten, met weet ik hoeveel onvoldoendes. Ik stond op wiskunde zelfs een 2,8. En toch heb ik alles opgehaald voor het einde van het schooljaar, in de laatste periode. Ik stond uiteindelijk nog 2 onvoldoendes. Maar hé, dat mag. Die paar maanden toen ik eindelijk wat voor school ging doen waren verschrikkelijk. Op vrijdagavond en zaterdagavond was ik aan het leren, terwijl ik net de rest van het jaar niets had uitgevoerd. Maar ik ben toch overgegaan naar 4VWO, moest er erg mijn best voor doen maar wat ben ik blij dat ik niet naar havo ben gegaan of ben blijven zitten toen. Dus, je uuuuuiterste best doen. Maar als het meer een kwestie is dat het te moeilijk voor je is, zou ik havo gaan doen. Als je het in de 3e al niet red weet ik niet of de rest je wel gaat lukken. Succes!

13 jaar geleden

M.

M.

als je weet dat het te moeilijk is en dat je het volgend jaar ook niet gaat halen omdat het gewoon te moeilijk is dan zou ik overgaan op havo als ik jou was, maar als je van jezelf weet dat je het wel beter kunt en niet je uiterste best doet dan zal ik als ik jou was maar snel gaan leren en zoveel mogelijk cijfers gewoon proberen op te halen.
ik zit zelf nu in gym 2 en ik sta o0ok niet echt geweldig maar ik weet dat ik eigenlijk veel beter kan en als ik zou moeten blijven zitten dan zou mijn school er alles aan doen om me niet naar havo te laten zakken. maar dat verschilt ook wel van school want die van mij is alleen gym en andere scholen boeit het niet zolang je maar bij hun op school zit want dan verdienen ze geld;)

13 jaar geleden

M.

M.

Gewoon naar 4Havo gaan man, dan sla je je daar door heen zonder stress en kan je rustig blijven feesten.
VWO is overrated.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.