Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Hoe word je beroemd?

Hoe word je beroemd?

Beroemd worden is een droom van velen. Voor deze dromers is daar nu een boek over geschreven: Hoe word ik beroemd? Vrijdag vond in Amsterdam de boekpresentatie plaats en interviewde ik een aantal beroemdheden. Want is het wel zo leuk om bekend te zijn?

Ik vroeg het Ralf Mackenbach (winnaar Junior Songfestival), Hanna Obbeek (hoofdrolspeelster Briefgeheim en Achtste-Groepers huilen niet) en Nils Verkooijen (acteur uit Spijt! en Achtste-Groepers huilen niet). In het boek geven zij ook tips om bekend te worden.

Ivana en Ralf MackenbachRalf: "Hoe je beroemd wordt? Om het samen te vatten: volg eerst je passie, en probeer daarna pas bekend te worden. Zelf heb ik nooit echt gestreefd naar beroemdheid."

Volgens Ralf was er geen omslagpunt, geen moment waarop hij dacht: en nu ben ik beroemd. "Het moment waarop ik me wel bekend voelde, was toen ik na het winnen van het Junior Songfestival weer op Schiphol aankwam en 3.000 mensen mij stonden op te wachten. Dat vergeet ik nooit meer."

Dat hij nu vaak wordt herkend vindt hij niet erg. "Ik vind dat er meer positieve kanten aan zitten, dan negatieve. Je moet alleen wel bewuster omgaan met je privacy, dat vind ik er minder leuk aan."

Rare dingen doen

Ook acteur Nils Verkooijen heeft nooit als doel gehad om beroemd te worden. "Ik heb nooit een bepaald pad bewandeld."
Maar hoe word je volgens hem bekend?
Nils: "Ik vind dat er twee antwoorden zijn: je kunt meedoen aan een foute talentenjacht en beroemd worden door iets raars te doen, en de tweede manier weet ik eigenlijk nog steeds niet."
Volgens actrice Hanna Obbeek is het heel belangrijk dat je hard werkt en doet wat je het liefste doet. "Ik denk dat je dan heel ver kunt komen."

Het boekMaar wat zijn nou eigenlijk de leuke en minder leuke kanten van beroemd zijn? Hanna: "Ik vind het leuk als mensen erkennen wat je doet. Alleen gaan sommige mensen achter je aan lopen in de stad. Of ze kijken je heel lang na. Dat vind ik wel irritant."

Nils: "Ik krijg heel veel fanpost, vaak zelfgemaakte portretten. Dat vind ik ook erg leuk. Maar er hangt wel een soort status om je heen: het beeld dat je arrogant bent bijvoorbeeld. Dat snap ik wel, maar ik vind het niet tof." 

Gepubliceerd op 27 september 2014
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

he ik ben een grote fan van Hanna Obeek en Nils Verkooien
heo heb je het voor mekaar gekregen om ze te ontmoeten

7 jaar geleden

I.

I.

via Scholieren.com kon ik verslag doen! Zij waren daar aanwezig. #bestebaanever

7 jaar geleden