Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hoe weet je of de ander ook seks wil?

Hoe weet je of de ander ook seks wil?

Door Sense

Je hebt een leuk meisje of leuke jongen leren kennen. Jullie zijn al een tijdje samen. Alles gaat goed. Je zoent elkaar, je knuffelt misschien als je samen op de bank zit, maar eigenlijk zou je wel meer willen. Voor jouw gevoel ben je al lang klaar voor die volgende stap. Maar geldt dat ook voor jouw partner? Hoe kom je daar achter?

Het beste doe je dat door gewoon met elkaar over seks te praten. Misschien vind je het lastig om er over te beginnen, maar heb lef. Gewoon doen. Ook jouw vriend of vriendin vindt het vast spannend.

Niemand wordt graag afgewezen, maar als jouw partner nog geen seks wil, betekent dat echt niet dat hij of zij jou niet leuk genoeg vindt. De één is eerder toe aan seks dan de ander. Ook hebben sommigen wat meer tijd nodig om die sprong te nemen. Respecteer dat en zet elkaar niet onder druk. Tegen je zin seks hebben, is nooit goed voor een relatie. En de seks zelf wordt er ook niet leuker door. Bij de meeste jongeren verloopt de seksuele ontdekkingstocht stap voor stap. Niet alles hoeft in één keer. Heb geduld.

Voorbereiden op de eerste keer

  • Toon lef. Het is niet gek als jij of je partner er nog onzeker over zijn, maar durf te zeggen wat je wilt. Je gaat elkaar daardoor nog meer vertrouwen.
  • Wil je het over seks hebben? Zoek een rustige omgeving, zorg er voor dat jullie niet makkelijk gestoord kunnen worden door anderen.
  • Denk vooruit. Wil je wel zoenen en strelen, maar nog niet verder gaan dan dat, dan is dat prima. Ligt voor jou de grens bij vingeren en aftrekken? Ook dan is het goed om dat van te voren aan je partner duidelijk te maken.
  • Kijk goed naar wat de ander uitstraalt. Je kunt vaak merken of je partner zin heeft in vrijen: aan de opwinding, de ademhaling, aan de manier waarop de ander aan je zit.
  • Wees ook bewust van je eigen lichaamstaal. Je kunt met je hand iemand wegduwen. Maar je kunt met je hand ook laten voelen wat je wilt.
  • En heel belangrijk: praat met je partner en leer van elkaar. Je kunt zeggen: 'Laten we eens wat anders proberen'. Of je kunt vragen: 'Wat vind jij fijn'?

Regel van te voren condooms, zorg dat je ze bij je hebt en doe ze op tijd om. En denk ook na over een anticonceptiemiddel als de pil. Mocht het condoom scheuren of per ongeluk afglijden, dan ben je nog steeds goed beschermd tegen zwangerschap. Meer tips voor de eerste keer vind je op de Sense website. En als je er behoefte aan hebt, kan je ook eens contact zoeken met onze medewerkers op de Sense chat.

Sense.info is de betrouwbare website over seks en relaties. Via de Sense Infolijn kun jij bovendien al je vragen stellen over seks, via de telefoon, e-mail, de chat.

Gepubliceerd op 25 juli 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.