Hoe het mij niet lukt om lucide te dromen

Hoe het mij niet lukt om lucide te dromen

Wat nou als je je eigen dromen kan beheersen, zodat je zelf kan bepalen wat er allemaal gebeurt. Dat zou toch perfect zijn! Die ene jongen of dat ene meisje ziet je dan ineens wél staan. Of dat je niet fietsend, maar vliegend naar school gaat. Dat zou toch geweldig zijn! Dit heeft een naam: lucide dromen.

Ik kom het concept 'lucide dromen' steeds vaker tegen op Tiktok en ik werd er gelijk nieuwsgierig van. Helaas is het niet makkelijk en vergt het veel oefening en tijd, maar ik merk dat veel jongeren dat er wel voor over hebben. Want hoe vet klinkt lucide dromen?

Dit is het idee: In je slaap moet je je ervan bewust worden dat je aan het dromen bent en dat het dus niet echt is. Dan kan het lucide dromen beginnen en kun je bijna alles doen wat je maar wil. Want die droom, die kan je dan gewoon aanpassen zoals jij wil.

Trainen

Lucide dromen kan niet zomaar. Als je goed wil worden in een bepaalde sport, moet je veel oefenen en het spelletje doorhebben. Lucide dromen werkt ook zo. In de REM-slaap zit je in een hele diepe slaap en ben je bewusteloos voor alles om je heen. Als je dan aan het dromen bent, moet je er eigenlijk voor zorgen dat je wakker wordt in de droom, zodat je weet dat het een droom is. Vervolgens kun je zelf de leiding nemen. 

Om door te hebben dat je droomt, kun je gaan trainen. Ik zag in meerdere TikTok-uitlegvideo's dat dit echt een soort traject met verschillende stappen is.

@shifterjean

THE LUCID DREAM METHOD ##shifttok ##luciddreammethod ##shiftingrealities ##harrypotter ##hp ##hogwarts ##shifting ##luciddream ##realityshifting ##dr ##fy ##cr

♬ Somewhere In Between - August Wilhelmsson

Je kunt dus een dromendagboek starten, dat heb ik gedaan. Misschien herken je bepaalde patronen in je dromen en ga je dromen onderscheiden van de werkelijkheid.

Verder kun je een bepaalde routine starten. Bijvoorbeeld elk kwartier een wekker zetten overdag, zodat je in de nacht die routine blijft volhouden en ontwaakt in de droom. Ook heb ik gelezen dat je overdag veel aan je handen moet zitten en je vingers moet tellen, want in je droom kan het zijn dat je maar zes vingers hebt. Als je gewend bent je vingers te tellen, kun je die routine ook uitvoeren in je droom en merk je dat het een droom is door het aantal vingers. 

@fatalia.shifting

this is my “ oh my god nothing is working I’m so desperate for results now” method. Enjoy 🤪 #luciddreaming #fyp #shifting #lucidream #witch #hp

♬ original sound - Fatalia

Lastig!

Ik wil zo graag vliegen, want lucide dromen komen zo echt over, heb ik gehoord. Dat geloof ik best, want in mijn normale dromen komen dingen al echt over. In lucide dromen kun je soms wel honderd jaar leven. Een heel leven opbouwen, volwassen worden en dingen doen die normaal niet mogen. Dat lijkt me geweldig, vooral omdat er geen consequenties zijn. 

Ik dacht dat lucide dromen supersnel mogelijk was, maar het vergt heel veel tijd. Toen ik nog elke dag mijn dromendagboek bijhield, werd ik 's nachts wakker. Dat was niet expres, maar dat kwam omdat ik een beetje stress kreeg. Ik was zo bang dat ik mijn droom niet ging onthouden. Lucide dromen kan slaapproblemen veroorzaken, maar gelukkig heb ik dat nog niet echt ervaren. 

Ik ben voor nu even klaar met lucide dromen, omdat het me niet lukt. Maar op een dag ga ik vliegen! En mijn ouders maar denken 'Thandi ziet ze vliegen...'

Lees ook
De maker van mijn dromen

Gepubliceerd op 24 september 2021

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.