Hieke (13) kreeg een topcontract als model

7Days

Model worden: dat kan toch pas als je zestien bent? Dat dacht de 13-jarige Hieke Konings uit Grevenbricht. En daarom stelde ze haar droom nog even uit. Maar toen stond er ineens een scout van Ford Models, een van de beste modellenbureaus ter wereld, voor haar neus. Mét een driejarig contract. "Ze zaten me de hele tijd al aan te staren." Door Malou van Zwieten / 7Days

Het lijkt wel alsof het je lot was!

"Ja, wel een beetje. Het was echt heel toevallig. Ik was met mijn ouders in Parijs. We waren uitgestapt bij de verkeerde metrohalte. Ik was chagrijnig en had honger, dus toen die mensen op het terras tegen me zeiden dat ik mooi was en voor ze moest komen werken, dacht ik eerst: laat me toch met rust."

Vertrouwde je het niet helemaal?

"Niet meteen. Pas toen we in het hotel opzochten welk modellenbureau er op het visitekaartje stond, zag ik dat het om een van de drie beste bureaus van Amerika ging. Toen was ik wel blij."

Want je wilde dus altijd al model worden?

"Ja. Al toen ik heel erg klein was, zocht ik met mijn vader van
alles op over modellen. Ik trok mijn moeders hakken aan en ging modeshowtje lopen terwijl mijn vader foto’s maakte. En ik keek altijd naar programma’s als Hollands Next Top Model."

Waren je ouders het er direct mee eens dat je het contract tekende?

"Ze zeiden: 'Grijp deze kans maar, want dit gebeurt echt niet vaak.' Voorlopig reizen ze ook nog overal mee naartoe. Ze zijn heel blij en trots en ze weten dat er bij Ford Models goed op me gelet wordt."

Uit het portfolio van HiekeEn hoe reageerden je vriendinnen op het nieuws?

"Sommigen zijn heel blij voor me. Maar ik heb ook vriendinnen die best wel jaloers zijn en die zeggen dat ik het niet waard ben. Dat boeit me niet echt, ik doe gewoon net alsof ik ze niet hoor."

En hoe gaat je leven er nu uit zien?

"Ik moet van Ford Models eerst mijn diploma halen, anders kan ik geen model worden. Dus vlieg ik in de schoolvakanties naar Parijs om af en toe shoots te doen en opgeleid te worden tot internationaal model. Ik heb een coach die me gaat leren catwalklopen en zo. En misschien krijg ik ook al wat opdrachten."

Maar jij weet toch al vanaf je vierde hoe dat moet?

"Haha, nee hoor, ik moet nog veel leren. Maar toen ik voor ze moest proeflopen, zeiden ze wel dat ik het heel goed deed. Als ik een paar lesjes volg komt het helemaal goed."

Heb je nu ook strenge regels en diëten gekregen waar je je aan moet houden?

"Nee hoor. Ik moet zorgen dat ik er verzorgd uitzie, niet te trashy. Mijn haren gewassen en goed in de make-up. Eetregels heb ik niet."

Wat zou je écht niet kunnen missen, ook al wil je graag model worden?

"Donuts met bananensmaak. En snoep en chips. Ik zou het er best voor over hebben om een beetje op mijn eten te letten, maar af en toe moet zoiets wel kunnen, vind ik."

Ik las dat je nog wat moet groeien. Stretch je nu elke dag je benen?

"Haha, nee. En ik hoef ook geen liters melk te drinken om groter te worden. De dokter zegt dat ik tussen de 1,75 en 1,80 word. En dat gaat allemaal vanzelf."

Vind je het niet eng dat je nu een heel ander leven krijgt?

"Niet echt. Dat ik alleen de wereld over moet reizen vind ik juist leuk. Het liefst ga ik in New York wonen. Ik houd ervan om in mijn eentje te zijn, lekker rustig. Maar het ontmoeten van al die nieuwe mensen vind ik wel spannend."

Heb je een plan B voor als het niet lukt met je modellencarrière?

"De modellen die ik heb ontmoet hebben me allemaal gewaarschuwd dat het een heel harde wereld kan zijn. Dus daar heb ik wel over nagedacht. Als het niet lukt, wil ik kraamverzorgster worden. Maar ik zou er wel van balen."

Wie zijn je voorbeelden?

"Adriana Lima en het Nederlandse model Maud Welzen. Ze liepen allebei mee in de show van Victoria’s Secret en ik vind ze echt supermooi. In die show meelopen is trouwens een van de dingen die ik echt graag wil doen. Dat ik dan in lingerie moet lopen vind ik niet erg, dat hoort erbij."

Heb je nog tips voor meiden die gescout willen worden?

"Maak heel vaak achter elkaar foto’s. Probeer van alles uit. Op een gegeven moment ontdek je wat goed werkt. Dat kun je dan vaker doen."

Hieke bij Hart van Nederland:

Op het forum van Scholieren.com:

Dit interview komt uit jongerenkrant 7Days, die elke vrijdag in de brievenbussen en boekhandels ligt. De redacties van 7Days en Scholieren.com bundelen de krachten: een selectie van het nieuws uit 7Days en wordt doorgeplaatst op Scholieren.com en onze boekenrubriek verschijnt in de krant. Meer weten over onze samenwerking? Klikkerdeklik.

Gepubliceerd op 14 maart 2015

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

Wauw, pas 13? En ze is echt ontzettend mooi! Sommige mensen hebben dat geluk... *zucht* :D
Lana xx

5 jaar geleden

L.

L.

oh god serieus?? ik wou dat ik zo'n goeie carriere had super meid en veel pleizier:-)

5 jaar geleden