Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hidde is Jongere van het Jaar

Hidde is Jongere van het Jaar

Kiek 'm shinen. Onze blogger Hidde is donderdagavond verkozen tot Jongere van het Jaar 2012. Met 25% van de stemmen liet-'ie de andere zes talentvolle genomineerden van deze verkiezing nipt achter zich. 

Amper een jaar geleden liep Hidde als ietwat stille, verlegen gastblogger Scholieren.com Headquarters binnen. Sindsdien is er een hoop veranderd voor onze import-Hagenees.

Hidde is anorexia-af, is geüpgraded tot kernblogger, maakte een prijswinnende documentaire over de Griekse crisis en werkt nu aan een speelfilm over anorexia. Dat indrukwekkende CV is gisteravond dus bekroond. En ik was erbij.

Doodgaan

De avond in Amsterdam wordt aan elkaar gepraat door niemand minder dan Liza Sips. De 'Nederlandse Birdy' Anna Verhoeven zingt wat nummers en YoungWorks vertelt over de trends van 2013. Allemaal heel leuk en aardig, maar vanaf de derde rij kan ik goed zien dat Hidde op de voorste rij zo'n beetje sterft van de zenuwen. We kunnen z'n hart meters verderop horen bonken. Het is natuurlijk ook enorm spannend.

Want naast Hidde zijn actrice Hanna Obbeek, inspiratiebron Wilma Westenberg, modeontwerpster Jeanine van Berkel, schaatser Sanneke de Neeling, appmaker Midas Kwant en last but not least DJ Martin Garrix genomineerd. Niet de minsten dus.

Winnaar

Net voordat Hidde in z'n broek plast van de zenuwen, is het moment daar. De 7Days-hoofdredacteur opent de envelop en ja hoor: met een kwart van de 3200 stemmen is Hidde de absolute winnaar van dit festijn. Mijn mond valt open van verbazing, Hidde gilt als een speenvarken en onze eigen hoofdredacteur pinkt een traantje weg. Hidde - die wekenlang niets anders zei dan STEM OP MIJ VOOR JONGERE VAN HET JAAR EN DONEER DAN METEEN OOK VOOR MIJN FILMPROJECT! - heeft 't geflikt.

Speech

Meneer houdt nog even een overwinningsspeech (hij bedankt Scholieren.com als eerste, nog vóór zijn ouders. Bedankt dude) en daarna begint voor ons het grote gratis-drank-en-goodiebags-graaien op de afterparty. Voor Hidde nog niet, die moet nog met iedereen op de foto en allemaal interviews geven. De BN'er.

Ik ben trots op je, kleine kutpuber.

Gepubliceerd op 21 december 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

H.

H.

Wauw. Dat 'kleine kutpuber' doet 't 'm. Ik houd van je, Jorieke.

11 jaar geleden

Jorieke

Jorieke

<3

11 jaar geleden

A.

A.

Awesome!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.