Het pestverhaal van Mokkels4mokkels

Het pestverhaal van Mokkels4mokkels

Aron Korff, op het interwebz ook wel bekend onder de naam Mokkels4mokkels, werd gepest. Deze week (18 t/m 22 september) is het De Week Tegen Pesten. Ik besloot Aron te interviewen over zijn pestverhaal en zijn dagelijkse confrontatie met cyberpesten. 

Wat was de eerste keer dat je met pesten in aanraking kwam?

Op de basisschool, vooral in groep 8, maakte klasgenoten altijd grapjes. De hoofdreden was het feit dat ik op jongens viel en dus wat vrouwelijker was. De schoolcoach heeft bijvoorbeeld een keer gezegd "Aron heeft echt een meisjesbroek aan!", waarop een meisje uit mijn klas volgde met "die heb ik ook in de kast." Op dat moment lachte ik erom maar vond ik het best kut. Ook denk ik dat mijn persoonlijkheid die mensen vaak 'te veel' vinden een reden is dat mensen me destijds hebben pesten. Ik ben erg direct, dit heeft op de basisschool enorm tegen me gewerkt. 

En op de middelbare school? En hoe ging je met het pesten om?

Mensen treiterden toen nog steeds om mijn geaardheid, veel meer dan op de basisschool zelfs. Ook vonden ze het leuk om grapjes te maken over mijn gewicht. Dingen als "Beha's met 20% korting in de aanbieding speciaal voor Aron!" kreeg ik naar mijn hoofd gegooid. Op dat moment ging ik er niet goed mee om, ik wilde er met niemand over praten. Een keer ben ik in een speeltuintje in elkaar getrapt en is er in mijn gezicht gespuugd. Dit heb ik nooit tegen mijn moeder durven vertellen. Zij kwam hier pas achter toen zijn mijn Youtube-filmpje keek over mijn pestverhaal. 

De Week Tegen Pesten gaat dit jaar over online pesten, heb je hier mee te maken op je Instagram of Youtube-kanaal?

Jazeker, ik denk dat ieder persoon die bekendheid heeft op social media hier wel mee te maken heeft. In het begin van mijn Instagram-sketches dacht ik aan stoppen door de negatieve reacties die ik kreeg. Ik heb er zelfs een tijd niet door kunnen slapen, ik heb er echt last van gehad. Ik heb DM's gekregen van mensen die zeiden dat ze me zouden pakken. Nu gaat het gelukkig allemaal beter en heb ik me er redelijk overheen gezet. 

Een greep uit de haatreacties aan Arons adres 

 

Gepubliceerd op 22 september 2017

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.