Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Het leven van een kantoorslaaf

Het leven van een kantoorslaaf

Door Oscar

Afgelopen maand begon de ellende weer voor de meeste scholieren: terug naar school. Voor mij niet: ik begon met mijn tussenjaar. Helaas houdt mijn sabbatical niet in dat ik de hele dag op bed lig te niksen. Ik ben namelijk een echte kantoorslaaf geworden. Althans, een soort van.

Na 15 jaar school knijpt Oscar ertussenuit: hij neemt een tussenjaar. Tijd genoeg om ein-de-lijk te doen wat hij wil en flink wat van zijn bucketlist af te strepen. Al zijn belevenissen deelt hij in deze reeks op Scholieren.com.

Rond het Christelijke tijdstip van 11:00 kom ik meestal mijn bed wel uit.  Pakweg een uur later sta ik, gekleed in een véél te grote en véél te blauwe bedrijfspolo, klanten te bedienen in een lunchroom. Ik zet koffie, maak praatjes en boen hier en daar wat schoon. Omdat het werk wel leuk moet blijven klok ik om 15:00 weer uit. Dat bevalt me tot nu toe erg goed.

Rustig aan

Nu denk jij zeker: je werkt slechts een schamele vijftien uur in de week. Poeh poeh, doe je wel rustig aan? Om daar maar meteen even op te reageren: ik doe het zeker niet rustig aan. Ja, ik werk een schamele vijftien uur in de eerdergenoemde lunchroom. Maar daar komt nog andere werk bij: zo maak ik minimaal twintig uur per week bij een bedrijf in reinigingsmiddelen. Ik doe administratief werk, waarbij ik zelf mijn rooster mag bepalen. Zo komt het weleens voor dat ik op dinsdagnacht om 03:18 nog hoveniers aan het mailen ben. (Voor iedereen die het nooit geprobeerd heeft: ’s nachts werken is zeker een aanrader.)

Als je hebt meegeteld zal je gemerkt hebben dat de teller nu op minimaal vijfendertig uur per week staat. Maar dat is nog niet alles: zo maak ik deze reeks, heb ik eens in de maand een column in de Gelderlander en eenmaal in de week een column bij het Groningse Oogradio. Waar de urenteller nu op staat weet ik niet, want de uren die ik daaraan besteed variëren nogal.

Huiswerk

Feit is dat ik behoorlijk veel werk. En eigenlijk gaat dat er precies hetzelfde aan toe als mijn school-leven: nog steeds heb ik 'huiswerk', namelijk deadlines waarop het werk af moet zijn. Tijdens mijn schoolperiode wist ik eigenlijk niet beter; ik kwam thuis en moest weer aan de bak. 

Het verschil zit ‘m in de aard van het werk. Nu doe ik alleen maar dingen die ik leuk vind om te doen. Er komt geen enkele druk of vorm van stress bij kijken. Natuurlijk is het nog wat vroeg om conclusies te trekken, maar arbeiten op deze manier bevalt me tot nu toe uitstekend. Zelf het rooster bepalen is een ongekende luxe. En natuurlijk, deze situatie is niet te vergelijken met hoe het later zal zijn, als ik echt 24/7 op een kantoor zal zitten.

Enfin, dit stukje is ook weer klaar. Goed gedaan hoor Oscar, neem maar een dagje vrij om bij te komen. Je hebt het verdiend.

Gepubliceerd op 16 oktober 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.