Help! Ik ben verslaafd aan Post-its!

Ik ben ontzettend vergeetachtig: vertel mij iets belangrijks en ik ben het gegarandeerd na twee uur vergeten. Daarom schrijf ik alles wat ik moet onthouden op. Sinds kort heb ik de Post-it herontdekt. Ik zeg expres 'herontdekt', omdat ik hem ooit van mijn bureau had verbannen. Ik was vergeten waarom, maar nu weet ik het weer.

Twee weken geleden besloot ik belangrijke proefwerkstof op geeltjes te schrijven. Even dacht ik een heuse productiviteitsgoeroe te zijn geworden, totdat ik mijn bureaustoel naar achteren schoof en het verschrikkelijke resultaat zag. Overal Post-its. Ik zag door de Post-its mijn bureau niet meer! Tijd voor een oplossing, tijd om voor eens en voor altijd de ideale vervanger voor de Post-it te vinden!

Magneetbord

Naast mijn bureau hangt een magneetbord. Dat is zo'n ijzeren plaat waar je ook met whiteboardmarkers op kunt schrijven. Ik besloot alle belangrijke informatie daar op te zetten. Overzichtelijk en alles op één plaats, dacht ik. Helaas diende het volgende probleem zich al snel aan: binnen een week raakte mijn magneetbord overvol. Dit was dus ook geen geschikte oplossing, maar ik gaf de zoektocht niet op. Misschien bood technologie uitkomst? 

Digitale agenda

Ik heb een digitale agenda (eigenlijk twee, maar Magister gebruik ik alleen voor huiswerk). Na het Post-it-fiasco besloot ik deze te gebruiken om belangrijke dingen in op te slaan. In het begin werkte het best prettig: op ieder device dezelfde informatie, meldingen om niets te vergeten en een duidelijk overzicht van wat er moest gebeuren.

Helaas is er één groot nadeel: je bent verplicht om een notitie aan een bepaalde dag te koppelen. Dit zorgt bij mij voor de nodige problemen: sommige dingen zijn nou eenmaal niet aan een datum te koppen! En nog erger: als je iets aan een datum koppelt, maar je voert het niet uit op die datum, dan komt het niet meer terug en vergeet je het dus alsnog. Nee, een digitale agenda is geen goede plek voor belangrijke notities.

Alles combineren

Misschien bestaat de ideale alles-in-éénoplossing niet. Mijn nieuwste methode is een combinatie van al het bovenstaande: ik gebruik, met mate, Post-its voor de superbelangrijke dingen, plak toetsroosters en –stof op mijn magneetbord en sla (terugkerende) afspraken op in mijn digitale agenda. In de notities op mijn telefoon sla ik ook on-the-go onmisbare informatie op. Dit systeem werkt voor mij het prettigst, maar het is nog niet ideaal. Alle belangrijke dingen kunnen immers op een van de vier plaatsen staan: "Waar had ik dat ook alweer opgeschreven?"

Kortom: ik heb de ideale oplossing voor de vergeetachtige scholier nog niet gevonden en zal dus voorlopig met mijn houtje-touwtjeconstructie moeten leven. Heb jij dé ideale oplossing gevonden? Deel hem dan hieronder in de reacties en wie weet worden we allemaal weer een stukje productiever!

Gepubliceerd op 13 november 2019
ADVERTENTIE
Check de video: Laurien bouwt mee aan een zonneauto!

Presentator Joes gaat langs bij Laurien. Zij is student aan de TU Delft en onderdeel van het Vattenfall Solar Team. Ze hoopt hiermee anderen te inspireren op het gebied van duurzaamheid. Wil je zelf ook iets doen voor een betere wereld? Doe dan mee met de 'Op die fiets' challenge en probeer zo min mogelijk CO2 uit te stoten. 

Doe de challenge!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Tamar

Tamar

Misschien handig om te schrijven wat je gaat doen, wanneer en hoelang!

1 jaar geleden