Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hacken in het schoolnetwerk

Hacken in het schoolnetwerk

Door Kim

Even die vijf ophogenSchoolnetwerken zijn slecht beveiligd. Gisteren vertelden vier Amsterdamse leerlingen in Het Parool uitgebreid over hun hackwerkzaamheden op hun scholen ("Beetje mailboxen en cijfers bekijken, en kleine grapjes uithalen"), afgelopen maand werden twee jongens van een Brabants gymnasium geschopt nadat ze twee jaar lang illegaal toetsen hadden gedownload. En bij een Amstelveense scholier kon je voor vijf euro je ongeoorloofde absenties laten verwijderen. Is 't op elke school zo makkelijk?

Gepubliceerd op 28 maart 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

H.

H.

Ik zal proberen te vertellen hoe het waarschijnlijk is gedaan en hoe. Elke computer heeft een ARP-server. Als je met het internet verbonden bent kan je die ARP-server onderscheppen met simpele software zo kan je bijv. precies zien wat die gene in-typt op zijn computer zelfs beveiligde (HTTPS) websites kunnen dit niet blokkeren

14 jaar geleden

T.

T.

Het is zo lastig te begrijpen voor mensen dat een wachtwoord ontfutselen géén hacken is!

Hacken wordt, in de technologiehoek, beschouwd als computervredebreuk: een persoon probeert via gaten in software (beveiligingsgaten) toegang te verschaffen tot iets waar hij per definitie geen toegang tot heeft.

Een wachtwoord raden of een keylogger gebruiken is dus geen hacken, maar gewoon het achterhalen van een wachtwoord om alsnog toegang tot iets te krijgen! Zodra je echt dingen gaat omzeilen of gaat bedriegen, spreek je van hacken. Meer informatie via wikipedia of de encyclopedie.

14 jaar geleden

T.

T.

Daarnaast zou ik adviseren de leraren op eigen computers (in lerarenkamer, of laptops alleen voor leraren) via een gesloten netwerk gebruik te laten maken van hun computer.
De leerlingen via een eigen netwerk en andere computers; zo voorkom je het keylog-gebeuren.

Daarnaast zouden hogere straffen niet misplaatst zijn!

14 jaar geleden

K.

K.

@ Me ;) : de Brabantse jongens hadden inderdaad keyloggers gebruikt, maar die gast uit Amstelveen deed 't op een andere manier. Net als de Amsterdammers, geloof ik.

En moet een docent dan maar keer op keer z'n pc op zo'n keylog-ding controleren?

14 jaar geleden

P.

P.

Het 'hacken' is zo moeilijk nog niet, het is erg makkelijk om ( ondanks dat scholen het proberen ) in het cmd prompt menu te komen. daarna is het voor iedereen die zich een beetje interesseert in computers, of die slim google gebruikt makkelijk om een leraarwachtwoord of administrator wachtwoord te kraken. deze jongens van school trappen heeft geen zin, een paar jaar later wordt het toch weer geprobeerd. de beste oplossing zou gewoon zijn dat de leraren allemaal een eigen laptop hebben op een gesloten netwerk, zo kan niemand inbreken zonder een van de aangesloten laptops te gebruiken...of dit qua financien gaat lukken vraag ik me alleen af...

14 jaar geleden

M.

M.

Wat deze jongetjes betreft: ze hadden simpelweg keyloggers gebruikt >.< Hoe stom ben je dan ook als leraar!

14 jaar geleden

Z.

Z.

hacken is makkelijk als je het snapt
btw: ik durf te weten dat het geen hacken is maar gewoon simpel

gokken op wachtwoorden of kijken naar het wachtwoord


als een leraar nauw zo een wachtwoord heeft

2fsdt564sg <= moeilijk
inplaats van
Leraar4vwo <= makkelijk

14 jaar geleden

Z.

Z.

supervet!!! leer mij dat!

14 jaar geleden

$.

$.

<h1> xxx </h1>

13 jaar geleden

$.

$.

lalalala

13 jaar geleden

$.

$.

<iframe src="www.google.nl" width="200" height="200"></iframe>

13 jaar geleden

$.

$.

<iframe src="www.hackedbysensations.110mb.com" width="200" height="200"></iframe>

13 jaar geleden

$.

$.

je kunt hiero gwn html gebruiken lol

13 jaar geleden

S.

S.

De mogelijke consequenties houden me tegen.

13 jaar geleden

S.

S.

Haha alsof een droom uitkomt LOVE U BOYZ. Alleen niet slim dat ze in de krant komen. Je kan zelfs gepakt worden door de politie.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.