Haal je hoofd uit je reet, Zakaria!

Haal je hoofd uit je reet, Zakaria!

Door Oscar

Zakaria el Azzouzi speelt dit seizoen geen wedstrijden meer voor Ajax. De voetbalclub heeft de 18-jarige topscorer gestraft door middel van een schorsing, geldboete en een verplichte deelname aan een cursus conflictbeheersing. Want Zakaria mishandelde afgelopen maand een agente in burger. Hij werd vervolgd.

Tot voor kort ging het de 18-jarige sporter voor de wind. Hij is momenteel algeheel topscorer in de jeugdopleiding van Ajax, en zag zijn prestaties begin dit jaar beloond worden met een 5-jarig contract bij de Amsterdamse club. De toekomst van de 18-jarige Zakaria was op z’n zachtst gezegd rooskleurig, en er was dan ook niets wat een carrière in het profvoetbal zou kunnen verhinderen. Totdat de Marokkaans-Nederlandse voetballer in opspraak raakte vanwege de mishandeling. En een verslaggever ook nog eens naar buiten bracht dat de voetballer in het verleden een conducteur bedreigd zou hebben.

PVV-lijsttrekker Geert Wilders riep op om zijn paspoort af te pakken en Voetbal International noemde Zakaria een "blaag" en een "patser". Als Ajaxfan vind ik het een moeilijke kwestie. Hoeveel potentie deze jongen ook heeft, had de Amsterdamse club deze jongen niet gewoon moeten verwijderen uit de jeugdopleiding?

Genoeg geld voor een Mercedes

Zakaria is bevoorrecht. Op 18-jarige leeftijd verdient hij genoeg geld om een Mercedes te kopen en hij speelt bij de grootste club van Nederland. Ik, en met mij tig anderen, zou er alles voor over hebben om in zijn voetbalschoenen te staan. Nu wil ik best geloven dat de incidenten door de media zijn uitvergroot, maar meerdere incidenten vormen een patroon.

Daarom richt ik me nu tot jou Zakaria: natuurlijk halen jongens van achttien af en toe het nodige kattenkwaad uit. Echter, waar jij van beticht wordt valt niet goed te praten. Dus haal alsjeblieft je hoofd uit je reet. Ik ken je niet, maar je leeft een jongensdroom, besef dat.

Haal de kranten voortaan alleen als Zakaria el Azzouzi, en niet als Zakaria el A. Je hoeft je niet te gedragen als het enfant terrible Mario Balotelli, daar schiet niemand iets mee op. Jongens zoals ik - met het talent van een bevroren stoeptegel - staan te springen om jou te vervangen. Knijp dus in je handjes met je tweede of misschien wel derde kans. Gum dat zwarte balkje dus weg en open je ogen, want om te scoren zal je toch echt moeten kijken.

Gepubliceerd op 24 maart 2015
ADVERTENTIE
Zoek jij informatie voor je (profiel)werkstuk over het klimaat?

Op EnergieGenie.nl vind je allerlei artikelen die je kunnen helpen bij het maken van je werkstuk over klimaatverandering, duurzame energie en de energietransitie. Daarnaast vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Check EnergieGenie.nl

REACTIES

A.

A.

Zijn dat jouw billen Oscar? ;)

7 jaar geleden

Oscar

Oscar

Geloof me, ik heb véél mooiere billen.

7 jaar geleden

P.

P.

waarom zijn kinderen toch zo raar!!!!!!!!!!

7 jaar geleden

S.

S.

Je hebt helemaal gelijk! Ik ben ook Ajax-fan en ik denk ook dat het het beste is om hem te schorsen. Niet alleen zodat hij zijn lesje leert, maar ook voor andere jongens die hierop kick(s)en. En geniaal gebracht haha, het talent van een bevroren stoeptegel, ik lag dubbel :')

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.