Getekend voor het leven: Saar (18) over haar tatoeage

Door Elisa

"Ik heb voor mijn achttiende verjaardag mijn tatoeage laten zetten. Vanaf kleins af aan wilde ik al een tatoeage, vooral toen ik op mijn 12e fan werd van Anouk. Haar sleeve vond ik zo tof. Mijn ouders vonden het prima, maar zeiden mij wel dat ik moest wachten tot mijn achttiende. Dan sta je wat zekerder in je leven, vinden ze. Ik heb geluisterd omdat ik er 100% achter wilde staan. Ik wilde een tattoo die een grote betekenis heeft voor mijn leven.  

Heb jij een tattoo met een verhaal? Mail oscar@scholieren.com

Originele ontwerp

Tekenen is een grote hobby van mij, daarom heb ik ervoor gekozen om mijn tatoeage zelf te ontwerpen. Maar ik stond wel open voor hulp, want in 2D is het anders dan op je lichaam.

Het begon met mijn handtekening, een rechthoekige S. Net zoals in het leven, is alles in mijn tatoeage met elkaar verbonden. Dit is mijn levensweg, daarom heb ik de tekening aan het begin van mijn ruggengraat geplaatst, de weg van je lichaam.

Mijn levensweg

De linker driehoek staat voor mijn familie. Het is een vier, want we zijn met z´n vieren een gezin. Ik ben een familiepersoon, zij maken een grote deel uit van mijn leven. Daarom moeten zij een plekje in mijn tattoo hebben.

De andere driehoek staat voor drie goede vrienden van mij. Ik ben een persoon die zich hecht. Deze vrienden hebben mij gesteund in moeilijke tijden. Ongeveer anderhalf jaar geleden ging ik in Maastricht naar een internationale school. Daar heb ik de ziekte van Pfeiffer opgelopen. De school was heel erg hectisch en ik leefde als een zombie. Daardoor heb ik niet de juiste personen ontmoet. Zo ben ik tegen mijn zin in seksueel misbruikt door een jongen die ik dacht te vertrouwen. Dat heeft zo’n grote impact op mij gehad, dat ik mezelf de schuld gaf. Ik dacht dat ik het had kunnen voorkomen. Maar die drie vriendschappen hebben mij erdoorheen getrokken en laten zien dat dit niet mijn schuld was.

Opgroeien

De stippen staan voor mijn mooie en mindere momenten. Die momenten maken namelijk iedere persoon. Vroeger was ik heel cognitief; ik voelde me niet thuis in mijn dorp. En dat werd niet geaccepteerd door zowel de mensen om mij heen als door mijzelf. Ik wil anders zijn dan anderen, daarom is de andere driehoek een kwartslag gedraaid. Mijn leven is niet symmetrisch of georganiseerd, ik ben chaotisch. Nu kan ik wel het positieve zien om dichtbij het strand (Egmond) te wonen en ga ik mijn eigen idealen achterna. Ik heb me aangepast aan mijn situatie, daarom zijn de stippen binnen de lijntjes.

Alles komt goed

Het heeft mij heel erg veel kracht gegeven. Ik heb moeilijke tijden gekend, met ziekte en mensen die mij in de steek hebben gelaten en mensen die andere bedoelingen hadden dan ik dacht. Ik heb het niet alleen mentaal een plekje gegeven, maar ook op mijn lichaam. Deze tattoo laat me zien dat je over veel obstakels kan struikelen in je leven, maar ik heb er nu van geleerd. Ik hoop dat ik hierdoor anderen kan helpen die hetzelfde hebben meegemaakt. Mijn tatoeage is een boodschap aan mezelf; dat alles altijd goed komt."

Gepubliceerd op 15 januari 2018
ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.