Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Gemeente Aa en Hunze scoort het best op kernvakken

Gemeente Aa en Hunze scoort het best op kernvakken

Door Merel

Leerlingen in de gemeente Aa en Hunze scoren gemiddeld de hoogste cijfers op de examens van de kernvakken Nederlands, wiskunde en Engels.

Het gemiddelde sinds het schooljaar 2010/2011 over alle drie de vakken op vmbo, havo en vwo is een 7, blijkt uit onderzoek van NU.nl naar gegevens van DUO.

Op de vakken Wiskunde en Engels scoren scholieren uit Aa en Hunze het hoogste gemiddelde cijfer. Bij het vak Nederlands moet de gemeente zeven gemeenten boven zich dulden.

De gemeenten Bodegraven-Reeuwijk en Lemsterland scoren het slechtst met een 5,9 als gemiddelde.

Bevlogenheid

De gemeente Aa en Hunze kent één middelbare school: het Dr. Nassau College. Annalies Mulder, directeur van de locatie in Gies, is erg blij met de resultaten. "Dat is ontzettend leuk om te horen", lacht ze. "Je gunt het de leerlingen natuurlijk om hoge cijfers te halen." 

Het 'geheim' van de school is volgens haar de bevlogenheid van het team. "Veel van onze docenten werken hier al lang, vooral in de kernvakken. Zij hebben goed in beeld wat leerlingen nodig hebben, en hoe ze het best ondersteund kunnen worden. Zij 'zien' de leerling echt." Ook zijn de kernvakken 'goed vertegenwoordigd' op het rooster, stelt ze.

Daarnaast biedt het Dr. Nassau College extra mogelijkheden waarin de scholieren vragen kunnen stellen. "Dit noemen we 'link-lessen'", zegt Mulder. "Naast de basiskennis kunnen leerlingen gebruik maken van deze speciale vragenuurtjes. Ze mogen zelf weten naar welke steunlessen ze gaan, als ze maar ergens heen gaan."

Gepubliceerd op 27 mei 2016
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.