Gemeente Aa en Hunze scoort het best op kernvakken

Door Merel

Leerlingen in de gemeente Aa en Hunze scoren gemiddeld de hoogste cijfers op de examens van de kernvakken Nederlands, wiskunde en Engels.

Het gemiddelde sinds het schooljaar 2010/2011 over alle drie de vakken op vmbo, havo en vwo is een 7, blijkt uit onderzoek van NU.nl naar gegevens van DUO.

Op de vakken Wiskunde en Engels scoren scholieren uit Aa en Hunze het hoogste gemiddelde cijfer. Bij het vak Nederlands moet de gemeente zeven gemeenten boven zich dulden.

De gemeenten Bodegraven-Reeuwijk en Lemsterland scoren het slechtst met een 5,9 als gemiddelde.

Bevlogenheid

De gemeente Aa en Hunze kent één middelbare school: het Dr. Nassau College. Annalies Mulder, directeur van de locatie in Gies, is erg blij met de resultaten. "Dat is ontzettend leuk om te horen", lacht ze. "Je gunt het de leerlingen natuurlijk om hoge cijfers te halen." 

Het 'geheim' van de school is volgens haar de bevlogenheid van het team. "Veel van onze docenten werken hier al lang, vooral in de kernvakken. Zij hebben goed in beeld wat leerlingen nodig hebben, en hoe ze het best ondersteund kunnen worden. Zij 'zien' de leerling echt." Ook zijn de kernvakken 'goed vertegenwoordigd' op het rooster, stelt ze.

Daarnaast biedt het Dr. Nassau College extra mogelijkheden waarin de scholieren vragen kunnen stellen. "Dit noemen we 'link-lessen'", zegt Mulder. "Naast de basiskennis kunnen leerlingen gebruik maken van deze speciale vragenuurtjes. Ze mogen zelf weten naar welke steunlessen ze gaan, als ze maar ergens heen gaan."

Gepubliceerd op 27 mei 2016
ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.